Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Διπλωματική πηγή στο Sputnik για αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα: Κατασκευασμένο ως ρεπορτάζ

Αεροπλάνα

Διπλωματική πηγή στο Sputnik για αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα: Κατασκευασμένο ως ρεπορτάζ

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas/SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Αθηνά Δημητρακοπούλου
Για «τελείως κατασκευασμένο ρεπορτάζ» κάνει λόγο υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή που μίλησε στο Sputnik, σχολιάζοντας τα όσα γράφονται τις τελευταίες μέρες με την πτήση κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα.
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, είναι τελείως κατασκευασμένο ως ρεπορτάζ», τονίζει διπλωματική πηγή από την Αθήνα στο Sputnik, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «πτήση — μυστήριο αεροσκάφους» από την Βενεζουέλα στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «το αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας πραγματοποίησε μια στάση ανεφοδιασμού στην Αθήνα».
Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης ότι «το εν λόγω αεροπλάνο προσγειώθηκε σε δύο ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία και την Ελβετία και πέρασε από τον εναέριο χώρο της Ιταλίας, χωρίς κανένα πρόβλημα».
«Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η πρεσβεία της Βενεζουέλας έχουν επιβεβαιώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπήρξε καμία συνάντηση Έλληνα αξιωματούχου μαζί του στην Ελλάδα», υπογραμμίζει.
Σύμφωνα με τη διπλωματική πηγή, «ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας που ήταν μέσα, προηγουμένως βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στη Γενεύη, όπου συμμετείχε στις συναντήσεις του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Αφοπλισμού του ΟΗΕ».
«Δυστυχώς», σημειώνει, «ορισμένα ΜΜΕ και τμήματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να συνδέσουν τη μετακίνηση του αεροπλάνου με τις θεωρίες για τον χρυσό στη Βενεζουέλα χωρίς όμως να υπάρχει απόδειξη ή ένδειξη ότι συνδέονται».
«Βασίζονται μόνο σε θεωρίες, τις οποίες δεν διστάζουν να αξιοποιήσουν για να προβάλλουν αυθαιρέτως αβάσιμες κατηγορίες, μη αναλογιζόμενοι ότι τελικά βλάπτουν την εικόνα της χώρας συνολικά», καταλήγει.
Το χρονικό μιας ιστορίας…
Όλα ξεκίνησαν με ένα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα, το οποίο έκανε λόγο για «πτήση — μυστήριο» κυβερνητικού αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα το οποίο προσγειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όπως ανέφερε το ίδιο ρεπορτάζ, η πτήση ξεκίνησε από το Καράκας στις 24 Φεβρουαρίου, προσγειώθηκε στην Πορτογαλία και στη συνέχεια στη Γενεύη, ενώ υπογραμμιζόταν ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν στο αεροσκάφος να προσεγγίσει.
Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «σοβαρά ερωτήματα», καθώς, όπως αναφερόταν «η ΕΕ έχει επιβάλλει κυρώσεις σε πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο».
Λίγο αργότερα, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της επικαλέστηκε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και έθετε ερωτήματα στην ελληνική κυβέρνηση.
«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις. Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Για ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Πειραιώς.
Κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να απαντήσουν, τονίζοντας:
«Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΙ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας. Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος.»
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με επίσημη ανακοίνωσή της, περιέγραψε αναλυτικά το χρονικό άφιξης του αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα, κάνοντας γνωστό ότι είχε επίσημο κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης.
Οι αναφορές συνεχίστηκαν, καθώς την επόμενη μέρα, φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ συνέντευξη του βουλευτή της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρα, ο οποίος μάλιστα δήλωσε ότι το καθεστώς του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «ενδιάμεσο» για πώληση χρυσού.
Στη δήλωση απάντησε αμέσως ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, χαρακτηρίζοντας ως «παρανοϊκό δημιούργημα φαντασίας»τους ισχυρισμούς ότι η προσγείωση του αεροσκάφους με τον ΥΠΕΞ Αρεάσα στην Αθήνα συνδέεται με προσπάθεια πώλησης του χρυσού της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Έρχονται εκατόμβες θυμάτων-Σε μια τεράστια παγίδα για τον ισραηλινό στρατό έχει μετατρέψει η Χεζμπολάχ τον Ν. Λίβανο

  Ένοπλες Συρράξεις 04.10.2024 - 14:00 Newsroom Οι Χριστιανοί του Λιβάνου κάνουν έκκληση για βοήθεια αφού δεν στηρίζουν καμία πλ...