Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Ρωσική ''βόμβα'': ''Η Τουρκία θέλει να στείλει στρατό στη Γάζα''

 

Μέση Ανατολή 
 Ενημερώθηκε στις: 


Έγκυρες ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, αναφέρουν ότι η Τουρκία δεσμεύεται να στείλει ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προκαλώντας οργή στο Ισραήλ.

“Η Τουρκία μπορεί να στείλει τον στρατό της στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ως μέρος μιας διεθνούς δύναμης διατήρησης της ειρήνης, αλλά το αντίστοιχο αίτημα δεν έχει ακόμη παραληφθεί από το κοινοβούλιο”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Τουρκικού Κοινοβουλίου Αχμέτ Μπεράτ Τσόνκαρ.


Σήμερα  Παρασκευή, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τους Παλαιστινίους στην Ιερουσαλήμ με την ίδια αποφασιστικότητα που έκανε και με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία δεν ανέχεται την ισραηλινή επιθετικότητα επουδενί.


"Εάν ληφθεί απόφαση να στείλουμε τον στρατό μας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ως μέρος μιας διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης, η κυβέρνηση μας θα πρέπει να λάβει κοινοβουλευτική έγκριση. Προς το παρόν, το κοινοβούλιο δεν έχει λάβει αίτημα για άδεια αποστολής στρατευμάτων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η κυβέρνηση, πιθανώς να διεξάγει τέτοιο έργο τώρα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα μας σταλεί τέτοιο αίτημα», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Σημείωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση διαπραγματεύεται για αυτό το θέμα με άλλα κράτη στον Οργανισμό Ισλαμικής


 

Αμερικανική βοήθεια στο Ισραήλ με μεταγωγικό αεροσκάφος 

 

Σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι επίσης, μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου  C-17 Globemaster III, της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας παρέδωσαν μυστικό φορτίο στο Αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, Μπεν Γκουριόν στις ισραηλινές αρχές.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Ramstein, που βρίσκεται στη Ρηνανία-Παλατινάτο, την Πέμπτη το βράδυ και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ben Gurion την Παρασκευή το πρωί.

Όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι η κατάσταση στο Ισραήλ εμπλέκει τις ΗΠΑ, με την μεταφορά στρατιωτικής βοήθειας στον ισραηλινό στρατό.

Αυτό δείχνει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι δείχνουν και ενδέχεται να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση, ενώ η Τουρκία καραδοκεί να στείλει στρατό κάτι που πρώτοι επισημάναμε από το Πενταπόσταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Θέμης Μουμουλίδης ζητά τη διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη UPD

  Eurokinissi ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 05.10.24 17:19 Νίκος Παπαδημητρίου Την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μ...