Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Παρών και ο Γερουλάνος

 Παρών και ο Γερουλάνος

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 



Το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαίωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός ● Την ίδια ώρα, για κλοπή των βασικών θέσεων του προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και του τίτλου κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Χαριλάου Τρικούπη.
Ακολουθήστε μας στο Google news 

Ιδιαίτερα θερμή και σε πρώτο πλάνο διατηρείται η εσωκομματική δραστηριότητα στο Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με την εκλογή ηγεσίας. Μπορεί το ραντεβού για την επίσημη εκκίνηση της κούρσας να έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο, ωστόσο ένας ένας οι διεκδικητές επιβεβαιώνουν από τώρα το ενδιαφέρον τους να τεθούν στην κρίση του κεντροαριστερού ακροατηρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σύμφωνα με παλαιότερα ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» συγκαταλέγεται στον κύκλο των πιθανών υποψηφίων για την αρχηγία, εξέφρασε χθες με τη σειρά του την πρόθεση να είναι παρών στην εν λόγω αναμέτρηση. Αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι στιγμής βέβαιες πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ δείχνει να το σκέφτεται ο Χάρης Καστανίδης.

«Είμαι και προφανώς θα είμαι πάντα παρών στη μάχη για να φέρουμε το όραμα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στο σήμερα, να το μεταφράσουμε σε θέσεις και προτάσεις που αφορούν κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα και έτσι να το κάνουμε και πάλι δύναμη θετικής αλλαγής για την ελληνική κοινωνία», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Παύλος Γερουλάνος σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε (libre.gr) για το ζήτημα της ανάδειξης αρχηγού.

Οπως συμπληρώνει ο πρώην υπουργός και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», «έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να βγούμε ξανά στον δρόμο, στους χώρους εργασίας και να μιλήσουμε με τους πολίτες, να δημιουργήσουμε κινηματικές συνθήκες, συνάπτοντας νέες σχέσεις εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο της προεκλογικής διαδικασίας. Θέλουμε να επανασυνδεθούμε τόσο με όσους πολίτες απομακρύνθηκαν από εμάς όλα αυτά τα χρόνια αλλά και να γνωριστούμε με τους νέους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και με όσους δεν αντέχουν την τοξικότητα με την οποία Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτίσει την πολιτική ζωή».

Ο κ. Γερουλάνος τονίζει ακόμη ότι η συζήτηση για την επιστροφή στην ονομασία ΠΑΣΟΚ θα είναι «άδειο πουκάμισο» χωρίς το όραμα για μια πλειοψηφική παράταξη, ενώ επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ταλανίζεται από παιδικές ασθένειες και αδυνατεί να αφουγκραστεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες της κοινωνίας».

«Κόπι-πάστε»

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και με αφορμή την παρουσίαση από τον ΣΥΡΙΖΑ της πρότασης για το Ταμείο Ανάκαμψης, από τη Χαριλάου Τρικούπη κατήγγειλαν την Κουμουνδούρου για κλοπή και αντιγραφή των δικών τους προτάσεων αλλά και του τίτλου «Σχέδιο Ελλάδα».

Οπως σημείωναν αρμόδιες κομματικές πηγές, το εν λόγω σχέδιο ήταν το ιδρυτικό και προεκλογικό πρόγραμμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, το οποίο εμπλουτίζεται με τις προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Χαρακτηριστικό της ενόχλησης και το δηκτικό σχόλιο του γραμματέα Επικοινωνίας Παναγιώτη Βλάχου, ο οποίος ανέφερε: «Είναι ο μήνας που τελειώνουν τα πρωταθλήματα και στην Ελλάδα έχουμε νικητή. Πρωταθλητές στο “κόπι-πάστε” λοιπόν, ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...