Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Τραγωδία στην Ινδία: Νεκροί ασθενείς και εργαζόμενοι μετά από φωτιά σε νοσοκομείο

 


Ινδία: Φωτιά σε ΜΕΘ νοσοκομείου COVID - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.05.2021
Βρείτε μας
Φωτιά ξέσπασε σε νοσοκομείο COVID στην Ινδία. Νεκροί ασθενείς και νοσοκόμες.
Ασθενείς και νοσοκόμες πέθαναν σε φωτιά που ξέσπασε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείου αναφοράς για κορονοϊό.
Ειδικότερα, τουλάχιστον 16 ασθενείς με κορονοϊό και δύο νοσοκόμες κατέληξαν σήμερα το πρωί, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας.
Στο νοσοκομείο στην Μπαρούτς νοσηλεύονταν περίπου 50 ακόμη ασθενείς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία τώρα έχει κατασβεστεί.
Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 18 νεκρούς «συμπεριλαμβανομένων 16 ασθενών και δύο νοσοκόμων», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της αστυνομίας.
«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου» διευκρίνισε ο ίδιος.
Σημειώνεται πως το σύστημα υγείας της Ινδίας μαστίζεται από υποχρηματοδότηση επί δεκαετίες και η πανδημία προκαλεί φοβερές ελλείψεις, σε οξυγόνο, φάρμακα και κλίνες. Μάλιστα, σε μερικές περιοχές ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες νοσοκομείων.
Σήμερα, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοινώθηκε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από 400.000 κρούσματα κορονοϊού, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο «μαύρο» ρεκόρ, ενώ υπέκυψαν 3.523 το ίδιο διάστημα.
Ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας στην Ινδία - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.04.2021
Ελλάδα
Η Ελλάδα στέλνει υγειονομικό υλικό και οξυγόνο στην Ινδία που βρίσκεται στο έλεος του κορονοϊού
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει τους 211.853 νεκρούς επί συνόλου 19,1 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα βαρύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T776F2