Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την πτήση-θρίλερ: Ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες στη Λευκορωσία


Βρείτε μας
Μήνυμα του πρωθυπουργού σχετικά με το θρίλερ με την πτήση Αθήνα - Βίλνιους.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητά «ξεκάθαρες και αυστηρές συνέπειες, που θα δεν αφήσουν κανένα περιθώριο στη Λευκορωσία να αμφισβητήσει την ενότητα και την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» με αφορμή το περιστατικό με την πτήση Αθήνα – Βίλνιους.
Σε δηλώσεις του στους "Financial Times" και ειδικότερα στη στήλη Europe Express, ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζει τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς στο Μινσκ, έπειτα από αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair στην οποία επέβαινε και η οποία είχε αναχωρήσει από την Αθήνα.
«Δεν πρέπει να επαναληφθεί το προηγούμενο η ΕΕ να μην παρουσιάζει ενιαίο μέτωπο σε εξωτερικά ζητήματα στην περίπτωση της απαράδεκτης επιθετικής ενέργειας από τη Λευκορωσία» επέμεινε, ενόψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα, Δεύτερα, και αύριο.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργός, «η αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροσκάφους με στόχο την παράνομη κράτηση ενός πολιτικού αντιπάλου και δημοσιογράφου είναι απολύτως καταδικαστέα και συνιστά απαράδεκτη επιθετική ενέργεια που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...