Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Έτοιμη να συζητήσει την πρόταση Μπάιντεν για τις πατέντες των εμβολίων δηλώνει η Ε.Ε.

 Έτοιμη να συζητήσει την πρόταση Μπάιντεν για τις πατέντες των εμβολίων δηλώνει η Ε.Ε.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Johanna Geron, Pool Photo via AP



Ακολουθήστε μας στο Google news 
Τη διαθεσιμότητά της να συμμετάσχει σε μια συζήτηση για την άρση των πατεντών, την οποία πρότεινε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή τη στάση επιβεβαίωσε σήμερα και ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου του Πόρτο στις 7 και 8 του μήνα. Ο αξιωματούχος επικαλέστηκε και τον Πρόεδρου του Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος ανέπτυξε ουσιαστικά την ίδια θέση κατά το ταξίδι του στην Κένυα.
 
Πρόσθεσε ότι η θέση της ΕΕ αφορά τις ρεαλιστικές προοπτικές που υπάρχουν για την αύξηση της παραγωγής και ειδικά την παραγωγή σε χώρες της Αφρικής. Ωστόσο ο αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει τις θέσεις των κρατών μελών επί του θέματος.
 
Ανοιχτή στη συζήτηση για τις πατέντες εμφανίστηκε σήμερα και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
 
 

Η δήλωσή της:

 

Η ΕΕ είναι πρωτοπόρος στην παροχή αποτελεσματικών εμβολίων στον υπόλοιπο κόσμο: Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις ! όσες έχουν παραδοθεί στους Ευρωπαίους. Προτεραιότητά μας είναι να αυξήσουμε την παραγωγή για να επιτύχουμε τον παγκόσμιο εμβολιασμό.

Ταυτόχρονα είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη αποτελεσματική και ρεαλιστική λύση. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε πώς η πρόταση των ΗΠΑ θα μπορούσε να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, καλούμε όλες τις χώρες παραγωγής εμβολίων να επιτρέψουν άμεσα τις εξαγωγές και να αποφύγουν μέτρα που διαταράσσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου