Τρίτη 11 Μαΐου 2021

«Μπάχαλο» με τα σχολεία στο Μεσολόγγι: Το υπουργείο «άδειασε» τον δήμο παρά τα κρούσματα

 «Μπάχαλο» με τα σχολεία στο Μεσολόγγι: Το υπουργείο «άδειασε» τον δήμο παρά τα κρούσματα



Με ελάχιστη συμμετοχή άνοιξε σήμερα η εκπαίδευση στο Μεσολόγγι, μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ακυρώσει την απόφαση του δήμου για κλειστά σχολεία εξαιτίας βεβαρημένου επιδημιολογικού φορτίου. Αντιδράσεις και ανησυχία.
Ακολουθήστε μας στο Google news 

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή έχει οδηγήσει σε ασφυξία το σύστημα Υγείας, με τα νοσοκομεία, πλέον, να στέλνουν ασθενείς σε άλλες περιοχές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο δήμος αποφάσισε, την Κυριακή, να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη.

Το υπουργείο Παιδείας, όμως, σε χθεσινή του εγκύκλιο «άδειασε» τη δημοτική αρχή αναφέροντας ότι δεν έχει τη σχετική αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και για τον λόγο αυτό αποφάσισε το άνοιγμα, σήμερα, των σχολείων. 

«Η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα εν λόγω Υπουργεία, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται» ανέφερε χαρακτηριστικά η εγκύκλιος.

Στην απόφαση του υπουργείου αντέδρασε η Α ΈΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «είναι πρωτόγνωρο να καλούμε εμείς στη λήψη σκληρότερων μέτρων από αυτά που ανακοινώνονται αλλά βάση όσων αναφέραμε αυτή τη στιγμή στο Μεσολόγγι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλες σκέψεις. Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του και ελπίζουμε κάθε απόφαση να έχει θετικά αποτελέσματα».

Έκκληση για να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία έκανε και ο διοικητής του νοσοκομείο Μεσολογγίου, Πάνος Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για εγκληματικό άνοιγμα των σχολείων και καλώντας τους γονείς του να μην στείλουν τα παιδιά τους. Έθεσε, μάλιστα, τον εαυτό του στη διάθεση της εισαγγελίας. 

Πενταπλασιασμός στα κρούσματα, άδεια τα σχολεία

Παρά τις διαμαρτυρίες το υπουργείο επέμεινε στην απόφασή του με αποτέλεσμα σήμερα οι περισσότερες σχολικές μονάδες να λειτουργούν με περίπου το 20-30% του αριθμού των μαθητών να δίνει το «παρών». Απόντες είναι και αρκετοί εκπαιδευτικοί και προσωπικό των σχολείων. 

Για τους λόγους που οδήγησαν στην ραγδαία αύξηση των περιστατικών μίλησε στην ΕΡΤ εκ μέρους της Α ‘ ΕΛΜΕ ο κ. Κατσαρός κάνοντας λόγο για μερική χαλαρότητα κατά τις ημέρες του Πάσχα, ενώ μίλησε και για συνωστισμό και παραβίαση του ωραρίου στις Εκκλησίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου