Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για άνοιγμα φροντιστηρίων - Γιατί καθυστερεί η απόφαση για τους παιδικούς

 


Παιδικός σταθμός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.05.2021
Βρείτε μας
Νέα συνεδρίαση των ειδικών αναφορικά με το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων στη χώρα μας.
Συνεδριάζουν αυτή την ώρα οι επιδημιολόγοι, ενώ αργότερα το μεσημέρι αναμένεται να συνέλθει η Ολομέλεια της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων ώστε να εξεταστούν τα επόμενα βήματα που θα γίνουν στο άνοιγμα της χώρας.
Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η ΕΡΤ, οι ειδικοί θα συζητήσουν το ζήτημα του ανοίγματος των φροντιστηρίων της χώρας, από την ερχόμενη εβδομάδα.
Το αίτημα της κυβέρνησης είναι να γίνει αυτό το βήμα από τη Δευτέρα, ενώ όσον αφορά στο άνοιγμα των παιδικών σταθμών, αυτό αναμένεται να εξεταστεί από τις 15 Μαΐου και ύστερα.
Αγιασμός σε Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, 14 Σεπτεμβρίου 2020 - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.05.2021
Ελλάδα
Άνοιγμα φροντιστηρίων μαζί με σχολεία και κατάργηση SMS για click inside εισηγείται το υπ. Ανάπτυξης

Τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως υπάρχει μία κάποια επιφύλαξη ως προς αυτό, καθώς όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας.
Όπως τόνισε, ωστόσο, πως το ζήτημα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση και θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις.
Ο ίδιος, παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί το SMS για τις αγορές των καταναλωτών, γεγονός που στην ουσία θα «απελευθερώσει» πλήρως την αγορά.
«Να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα» ξεκαθάρισε.

Το χρονοδιάγραμμα της «απελευθέρωσης»

Σημειώνεται πως βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού, από τις 10 Μαΐου θα πάμε σε άνοιγμα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων, με υποχρεωτικά self test αλλά και αυστηρά μέτρα.
Καφετέρια - Sputnik Ελλάδα, 1920, 05.05.2021
Ελλάδα
Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα θα επανεξετάσουμε το SMS στις μετακινήσεις
Από σήμερα, Τετάρτη, και έως το Σάββατο, μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν από φαρμακεία το self test τους και στη συνέχεια να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα.
Μετά τα σχολεία, σειρά θα πάρει ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις, που «ξεκλειδώνουν» από το Σάββατο 15 Μαΐου.
Οι ταξιδιώτες στη χώρα μας θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών.

Πότε θα καταργηθούν τα SMS μετακίνησης

Το άνοιγμα του τουρισμού θα φέρει και το τέλος του SMS μετακίνησης, καθώς η χρήση του δεν θα έχει νόημα.
«Έχουμε δώσει τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα, εφ' όσον όλα πάνε καλά μέχρι τις 15 Μαΐου αλλά θα πρέπει να δούμε τι επιβάρυνση θα υπάρχει από τα ανοίγματα, ωστόσο βλέπουμε σταθεροποίηση στην επιδημιολογική εικόνα αλλά ακόμη παραμένει υψηλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...