Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Συνεδριάζει η Επιτροπή: Τα επί τάπητος ζητήματα, το πλάνο "ανοίγματος" και η κατάργηση των clicks

 


Βρείτε μας
Αντίστροφη μέτρηση για ακόμη ένα βήμα προς την ελευθερία τόσο των πολιτών όσο και της οικονομίας. Η Επιτροπή των Ειδικών συνεδριάζει για τα επόμενα βήματα.
Σε νέες εισηγήσεις προς την κυβέρνηση αναφορικά με το σταδιακό άνοιγμα της χώρας προχωρά η Επιτροπή των Ειδικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα.
Οι λοιμωξιολόγοι θα ζυγίσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας αλλά και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σημειώνεται πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η ανοσία του γενικού πληθυσμού μέσα στο καλοκαίρι.
Ηλίας Μόσιαλος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 06.05.2021
Ελλάδα
Μόσιαλος: Δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα με τον κορονοϊό - Τι είπε για πατέντες και ινδική μετάλλαξη

Τα ζητήματα στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων

Στη συνεδρίαση σήμερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα συμμετάσχει και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τη σταδιακή επανεκκίνηση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.
Ακόμη ένα ζήτημα που εκκρεμεί είναι η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μετά τις 11:00 το βράδυ αλλά και η πλήρης κατάργηση των SMS καθώς ανοίγει ο τουρισμός στις 15 Μαΐου.

Το πλάνο «ανοίγματος» της χώρας

Το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης μετά από απόφαση της κυβέρνησης μετά την εισήγηση της Επιτροπής έχει ως εξής:
1.
Στις 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
2.
Επίσης στις 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
3.
Από 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι τα σχολεία με τους μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας επιστρέφουν στα θρανία.
4.
Την ίδια ημέρα στις 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
5.
Επίσης, 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
6.
Στις 15 Μαΐου ανοίγουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις και ο τουρισμός
7.
Στις 17 Μαΐου, εκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.
Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος των βρεφονηπιακών περίπου στις 20 Μαΐου όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας.

Τέλος στα δύο clicks

Εν τω μεταξύ καταργούνται τα δύο clicks για τα ψώνια στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου από την επόμενη Παρασκευή 14 Μαΐου, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη.
«Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» σημείωσε.
Διασαφήνισε ωστόσο, πως οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών ανά κατάστημα θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Λίβανος: Ο ξάδερφος του Νασράλα oρκίστηκε νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ

  Ο Εν μέσω διαδοχικών χτυπημάτων και με τις απώλειες στις τάξεις των υψηλόβαθμων στελεχών να είναι σημαντικές...