Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ολόκληρη η Ελλάδα ένα ατέλειωτο… κορονοπάρτι: Ξέφρενες νύχτες θύμισαν προ COVID εποχές

 


Βομβαρδισμένο τοπίο κεντρική πλατεία στα Χανιά από τα κορoνοπάρτι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.05.2021
Βρείτε μας
Επιδημία τα κορονοπάρτι σε πολλές πόλεις της Ελλάδα, θυμίζοντας προ COVID εποχές.
Χωρίς μάσκες, τήρηση αποστάσεων και το παραμικρό μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (08/05) σε πλατείες και κεντρικούς δρόμους πολλών περιοχών της Ελλάδας.
Την ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπενθυμίζοντας σε κάθε ευκαιρία πως η πανδημία στη χώρα μας δεν έχει τελειώσει, παρά τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και τα μικρά βήματα προς την κανονικότητα, ορισμένοι συμπολίτες μας φαίνεται πως απολαμβάνουν ξέφρενες νύχτες πρόωρου καλοκαιριού που θυμίζουν εποχές προ COVID-19.
Τα κορονοπάρτι στα οποία πήραν μέρος εκατοντάδες, νεαρά κυρίως σε ηλικία, άτομα που πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες, μεταξύ άλλων, σε Χανιά, Πάτρα, Βόλο και Λαμία για να διασκεδάσουν, αψηφώντας κάθε μέτρο προστασίας, διήρκησαν μέχρι τις πρωινές ώρες.
«Βομβαρδισμένο» τοπίο κεντρική πλατεία στα Χανιά
Στα Χανιά, σύμφωνα με το flashnews, η πλατεία της Σπλάντζιας θύμιζε το πρωί της Κυριακής (09/05) «βομβαρδισμένο» τοπίο.
Λίγο μετά τις 23:00 και αφού έκλεισε η εστίαση, πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στην πλατεία, ενώ η μουσική, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, ήταν τόσο δυνατά που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
«Μπορεί να ήταν και 1.000 άτομα. Κυκλοφορούν παντού στα στενά, κάνουν χρήση ναρκωτικών, πίνουν, κάνουν σεξ όπου βρουν, κάνουν την ανάγκη τους στις αυλές και τις πόρτες μας, δεν κοιμάται άνθρωπος», ανέφερε χαρακτηριστικά μία γυναίκα.
Την ίδια ώρα, έκδηλη είναι η αγανάκτηση των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι, όπως υποστηρίζουν, αν και ξενυχτούν μέσα στα μαγαζιά τους προκειμένου να τα προστατέψουν, δεν γλιτώνουν τις ζημιές σε αυτά.
Απηυδισμένοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στα Χανιά από τα κορονοπάρτι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.05.2021
Απηυδισμένοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στα Χανιά από τα κορονοπάρτι
Αναγκάζονται επίσης να καθαρίσουν οι ίδιοι όταν ανοίγουν τα μαγαζιά τους, ό,τι άφησαν πίσω τους οι «γλεντζέδες», καταγγέλλοντας την απουσία του Δήμου, συνεργεία του οποίου περνούν μετά από αρκετή ώρα.
Κορονοπάρτι στα Χανιά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.05.2021
Κορονοπάρτι στα Χανιά
Σύμφωνα επίσης με καταγγελίες, οι κάτοικοι ειδοποίησαν πολλές φορές στην Αστυνομία, ωστόσο δεν εμφανίστηκε κάποιο περιπολικό στην περιοχή…
«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας», προειδοποιεί άλλος κάτοικος της περιοχής, συμπληρώνοντας: «Tους φωνάζαμε να φύγουν από τις αυλές μας και μας βρίζουν, θα βρεθεί ένας θερμοκέφαλος και θα γίνει μεγάλη φασαρία».
Βομβαρδισμένο τοπίο κεντρική πλατεία στα Χανιά από τα κορoνοπάρτι - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.05.2021
"Βομβαρδισμένο" τοπίο κεντρική πλατεία στα Χανιά από τα κορoνοπάρτι

Χαμός και στο κέντρο της Πάτρας

Βράδυ Σαββάτου χωρίς… κορονοπάρτι στην Πάτρα δεν γίνεται και η πλατεία της Παντάνασσας, φαίνεται πως έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο… in νέα στέκια των νέων.
Στην πλατεία χθες επικρατούσε για μία ακόμη ημέρα το αδιαχώρητο, ενώ τα ντεσιμπέλ «βαρούσαν» από μεγάφωνα αυτοκινήτου μέχρι το πρωί.

Λαοθάλασσα και στο Βόλο

Ο Βόλος δεν είχε πάντως τίποτα να ζηλέψει, αφού και στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τα κορονοπάρτι έχουν πάρει τη μορφή… επιδημίας.
Οι Βολιώτες διασκεδάζουν μέχρι τα ξημερώματα σε διάφορα σημεία, ενώ δεν πτοήθηκαν ούτε από την επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Τάκη Οικονομάκη και στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου το βράδυ του Σαββάτου, «μετακομίζοντας» στην άλλη πλευρά της πόλης, όπου έστησαν κορονοπάρτι στην πλατεία Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, απέναντι από το δημαρχείο, σύμφωνα με το TheNewspaper.
Ο πεζόδρομος της οδού Μεταμορφώσεως μπροστά από το Ωδείο μετατράπηκε έτσι σε μία τεράστια… πίστα όπου νεαροί και νεαρές έπιναν ποτά, χόρευαν και τραγουδούσαν, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.
Κορονοπάρτι στον Βόλο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 09.05.2021
Κορονοπάρτι στον Βόλο

Κορονοπάρτι μέχρι το πρωί και στη Χαλκίδα

Σύμφωνα με το EviaThema, αυξημένη ήταν η κίνηση το απόγευμα του Σαββάτου, στα καταστήματα εστίασης στην Παραλία της Χαλκίδας, ενώ λίγο μετά τις 23:00 νεαροί έστησαν ξέφρενο κορονοπάρτι έξω από γνωστό κατάστημα της περιοχής.
Την ίδια ώρα, στην Παραλία, η Τουριστική Αστυνομία μοίρασε πρόστιμα, διαπιστώνοντας τουλάχιστον 10 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση.

Πάρτι και στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία

Όπως αναφέρει, τέλος, το LamiaNow, λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου, ισχυρή αστυνομική δύναμη αποτελούμενη από πέντε περιπολικά, ένα όχημα της Ασφάλειας, αλλά και ομάδες ΔΙΑΣ, έσπευσαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να «διαλύσουν» το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στα σκαλάκια της Πλατείας «Αλέξανδρου Κοντόπουλου», πάνω από την Πλατεία Ελευθερίας.
Οι νεαροί και οι νεαρές υπάκουσαν πάντως στις συστάσεις και απομακρύνθηκαν χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα, «μετακομίζοντας» πάντως αρχικά, για λίγη ώρα, στο εσωτερικό της Πλατείας Ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...