Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος των SMS μετακίνησης: Τι θα γίνει με ταξίδια και ωράριο κυκλοφορίας

 


Σκοπευτήριο Καισαριανής - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.05.2021
Βρείτε μας
Λίγες ώρες απομένουν για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις όπου αναμένεται να μπει τέλος σε ακόμη περισσότερους περιορισμούς που ισχύουν μέχρι σήμερα.
Στην τελική ευθεία για την άρση του lockdown βαδίζει η χώρα μας, καθώς το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού αυτή την εβδομάδα, συμπαρασύρει μαζί του μια σειρά απαγορεύσεων.
Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.05.2021
Ελλάδα
Νέα αύξηση με 3.197 κρούσματα σήμερα και 52 νέους θανάτους - 732 οι διασωληνωμένοι
Σύμφωνα με το MEGA, τα νέα μέτρα θα έχουν άμεση ισχύ από την Παρασκευή και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
Τέλος στα SMS στο 13033 και 13032 για τις μετακινήσεις και τα ψώνια των πολιτών.
Επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας από τις 23:00 το βράδυ που είναι σήμερα στις 00:00 τα μεσάνυχτα ή και 00:30.
Απελευθερώνονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις (μετακινήσεις από νομό σε νομό).
Ωστόσο, εδώ υπάρχουν μερικά «αγκάθια».
Ειδικότερα, στις χερσαίες μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, αυτές που γίνονται δηλαδή, οδικώς, με αυτοκίνητο, πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν πως δεν θα χρειάζεται τίποτα, όμως θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια self ή rapid test στους ταξιδιώτες.
Όσον αφορά τις θαλάσσιες μετακινήσεις, προς τα νησιά, για παράδειγμα με καράβια, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι θα πρέπει να κάνουν self test ή αρνητικό PCR 72 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ το ίδιο ίσως ισχύει και για τις μετακινήσεις με αεροπλάνα.
Για την έναρξη της τουριστικής περιόδου από τις 15 Μαΐουπροϋπόθεση για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό θα πρέπει να εισέρχονται οι τουρίστες στη χώρα μας είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Αύριο, Τετάρτη το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος θα ανακοινώσουν τον νέο οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από τους περιορισμούς.
Lockdown στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.05.2021
Ελλάδα
Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αιτωλοακαρνανία τα περισσότερα νέα κρούσματα

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, οι ημερομηνίες - «κλειδιά» είναι οι ακόλουθες:
14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία.
15 Μαΐου επίσημη έναρξη τουριστικής περιόδου.
17 Μαΐου οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης επανεκκινούν οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ θα επιτραπεί η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.
17 Μαΐου ανοίγουν τα ωδεία με αναλογία ένα προς ένα.
21 Μαΐου θερινοί κινηματογράφοι με κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους και με πληρότητα 75%.
28 Μαΐου ζωντανά θεάματα μόνο για καθήμενους, με πληρότητα 50% καθώς και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.
Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν παρουσίασε την επιχείρηση «Γαλάζια Επιχείρηση» για εμβολιασμό με Johnson & Johnson όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, έστειλε ένα μήνυμα για τη χαλάρωση των μέτρων.
Self test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 11.05.2021
Αθλητικά
Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: "Πράσινο" φως για self test σε σχολικό αθλητισμό και ακαδημίες
Επεσήμανε ότι καθώς ανοίγει σταδιακά η οικονομική και η κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή, ώστε να μην υπάρξουν τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων.
«Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε από τη στιγμή που όλοι θα φερθούμε υπεύθυνα και καθώς από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις και θα αρχίσουν τα νησιά να έχουν επισκέπτες και από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα γίνουν και αύριο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου