Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σχολίασε την απέλαση των Ρώσων διπλωματών


Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σχολίασε την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
120
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολιάζει ότι τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα ακολουθούν την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, του «πολύ πιθανού» χωρίς να δίνεται κανένα στοιχείο.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μοιράστηκε την άποψή του για την απέλαση Ρώσων διπλωματών σε συνέντευξή του στον Λάρυ Κινγκ.
Ο κ. Λαβρόφ σημείωσε ότι η Δύση σχηματίζει μία πολιτική απέναντι στη Ρωσία στη βάση του αναπόδεικτου «πολύ πιθανού» και του «δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση».
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη προσέγγιση έχουν υποδείξει Ουάσιγκτον και Λονδίνο, που βασίζουν την εξωτερική τους πολιτική σε αναπόδεικτες δηλώσεις για έρευνες σε υποτιθέμενη «παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ» και «ρωσικού ίχνους» στο περιστατικό στο Σάλσμπερι.
«Αυτό το ‘πολύ πιθανό' γίνεται μεταδοτικό. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη εξήγηση γίνεται κανόνας στον οποίο οι φίλοι της Δύσης προσπαθούν να βασίσουν την πολιτικής τους σχετικά με τη Ρωσία. Τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς τον ίδιο δρόμο: ‘πολύ πιθανό' και δεν δόθηκε κανένα στοιχείο».
Όπως ανέφερε ο κ. Λαβρόφ: «Είναι ακριβώς η ίδια προσέγγιση, όπως την έχουμε δει στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που μας κατηγόρησε πριν 10 χρόνια για τη δηλητηρίαση πρώην πράκτορα, που κατοικούσε στο Λονδίνο, τον Λιτβινένκο. Η δίκη, που κατέληξε ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη, ήταν επίσης μυστική. Τώρα οι έρευνες για τη δηλητηρίαση στο Σάλσμπερι επίσης εξελίσσονται χωρίς διαφανείς πληροφορίες να παρέχονται στο κοινό, χωρίς κάτι να δίνεται σε μας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε Ρώσο πολίτη, και ούτω καθεξής. Τώρα το ‘πολύ πιθανό’ γίνεται μεταδοτικό. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες εξηγήσεις γίνεται ο κανόνας με τον οποίο οι φίλοι μας στη Δύση προσπαθούν να βασίσουν την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία. Το τελευταίο γεγονός στην Ελλάδα είναι εντελώς στην ίδια κατεύθυνση: ‘πολύ πιθανό’ και δεν μας δίνονται στοιχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ρομά άνοιξαν σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή… αποζημίωσαν τα θύματά τους «Προσλαμβάνουν δικηγόρους και προσεγγίζουν τα θύματά τους» ανέφερε αστυνομική πηγή 29.03.2024 | 08:40

  Ελεύθεροι αφέθηκαν Ρομά που άνοιξαν σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία, μπήκαν ανάποδα σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς για να ξεφύγουν, συγκρ...