Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Πρόκληση από τον ψευδομουφτή Κομοτηνής: Νίκη η απώλεια της Ανατ. Θράκης από την Ελλάδα


Το τουρκικό προξενείο, στην Κομοτηνή

Πρόκληση από τον ψευδομουφτή Κομοτηνής: Νίκη η απώλεια της Ανατ. Θράκης από την Ελλάδα

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
«Νίκη» χαρακτήρισε την απώλεια της Ανατολικής Θράκης από την Ελλάδα ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, Ιμπραήμ Σερήφ, και έκανε λόγο για «εισβολείς» στην Ανατολία, μιλώντας για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο ψευδομουφτής Κομοτηνής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Θράκης, Ιμπραήμ Σερήφ, μιλώντας στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.
Ο Ιμπραήμ Σερήφ, σε ομιλία του για την επέτειο από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, χαρακτήρισε «εισβολείς» τους Έλληνες στρατιώτες και νίκη το «σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών» με την απώλεια για την Ελλάδα των εδαφών σε Ανατολική Θράκη, σύμφωνα με το fonirodopis.gr.
«Μετά από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εδάφη της σημερινής Ανατολίας κατελήφθησαν και εγκαταστάθηκαν εκεί οι εισβολείς. Αργότερα το 1920 με το σύνθημα "Το Τσανάκαλε δεν περνιέται" υπήρξαν 250 χιλιάδες μάρτυρες και ηττήθηκαν αυτοί που θέλανε να κομματιάσουν την Ανατολία. Την μέρα εκείνη κομματιάστηκε και η Συνθήκη των Σεβρών. Φτάνοντας στο 1923, ο άνθρωπος της Ανατολίας όντας νικητής αποκόμισε μια σειρά από κέρδη», δήλωσε ο Σερήφ.
Ο ψευδομουφτής συνέχισε τονίζοντας ότι «νίκη είναι και η Συνθήκη της Λωζάνης. Νίκη είναι και το σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι κατά την άποψή του, κάποιοι προσπάθησαν να «να πάρουν εκδίκηση από τους ανθρώπους εκείνους που έσκισαν την Συνθήκη των Σεβρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T60mJm