Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σε αναμμένα κάρβουνα ο Καμμένος

Σε αναμμένα κάρβουνα ο Καμμένος

panos_kammenos.jpg

Πάνος Καμμένος «Σαν κίνημα πολιτών είμαστε αυτό που ανέτρεψε στη Μεταπολίτευση τη ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ, που έλεγε ότι “Οποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώνε οι λύκοι”» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Σε τεντωμένο σχοινί κινείται αυτή την περίοδο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος, επιχειρώντας να ισορροπήσει μεταξύ του θέματος που προέκυψε από το Μακεδονικό, της παρουσίας του στην κυβέρνηση, την παρατηρούμενη φυλλοροή του κόμματός του και της συνέχισης της ύπαρξής του στη Βουλή, αναζητά να βρει τη χρυσή τομή που να ικανοποιεί τα πάντα.
Εντούτοις, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να τα καταφέρνει, προκαλεί «πονοκέφαλο» στο κυβερνών κόμμα και έως ότου βρει τελικά τη λύση προτιμά να κερδίζει χρόνο μεταθέτοντας την αντιμετώπιση όλων των ανωτέρω ζητημάτων για τότε που θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Μοιάζει να ευελπιστεί ότι ίσως τότε οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες για τον ίδιο και το κόμμα του, αφού η κύρωση, όπως εκτιμάται, τόσο από τον ίδιο όσο και από την πλευρά της κυβέρνησης θα αργήσει να γίνει.
Ο συντομότερος χρόνος κατάθεσης της συμφωνίας στη Βουλή προσδιορίζεται, τουλάχιστον, στο τέλος του έτους. Εως τότε, λένε και οι δύο πλευρές, υπάρχουν και άλλα, σοβαρότερα, φλέγοντα θέματα προς αντιμετώπιση. Η αισιόδοξη, πάντως, εκτίμηση του Πάνου Καμμένου, ότι οι συνθήκες θα είναι καλύτερες στο άμεσο μέλλον για το κόμμα του, διεφάνη και στη συνέντευξη που παραχώρησε στους στρατιωτικούς συντάκτες την Τρίτη στο Πεντάγωνο, όταν είπε (και έσκασε σαν βόμβα) ότι εάν δεν έρθει η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή με 180 βουλευτές, θα προκαλέσει εκλογές.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν ανησυχεί που έχει μείνει με επτά βουλευτές και οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα του μικρά ποσοστά, απάντησε: «Οσο οι δημοσκοπήσεις μάς έχουν χαμηλά, είναι ένα [θετικό] στοιχείο, διότι πάνω από 1,5% δεν είχαμε ποτέ. Για να μας έχουν τώρα στο 1,5% σημαίνει ότι είμαστε αρκετά καλά. Ακούστε, οι ΑΝ.ΕΛΛ. είναι ένα κίνημα αρχών. Ενα κίνημα πολιτών. Δύο χιλιάδες εξακόσια σαράντα έξι δημοσιεύματα από την ίδρυσή μας γράφουν ότι φυλλοροούμε και καταρρέουμε.
«Δεχόμαστε πόλεμο»
»Οι “εναπομείναντες” και οι “Εναπομείναντες”, αναφέρουν. Οι “εναπομείναντες” όμως είναι αυτοί που κρατάνε την κυβέρνηση. Οι “εναπομείναντες” είναι αυτοί που είναι υπουργοί σε υπουργεία. Είμαστε ένα κίνημα που επιβίωσε σε πέντε εκλογές. Πάνω από 1,5% δεν είχαμε πάρει σε δημοσκόπηση, όμως επιβιώσαμε. Και στην έκτη εκλογή θα είμαστε η ασφαλιστική δικλίδα. Γιατί εμείς κάνουμε αυτό που λέμε.
»Τώρα, όσον αφορά τις προσπάθειες να βληθούμε… Ναι! Δεχόμαστε πόλεμο. Και από τα ΜΜΕ δεχόμαστε πόλεμο και από τα συμφέροντα με τα οποία συγκρουόμαστε. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Αλλά εάν σε αυτόν τον πόλεμο εμείς δεν συμμετείχαμε, θα είχαμε την τύχη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία δεν έφτασε ποτέ στο 1%· του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος διέλυσε το κόμμα του με το που το δημιούργησε· του κ. Σαμαρά, ο οποίος μπόρεσε να κατέβει μόνο σε μία εκλογική αναμέτρηση· του κ. Καρατζαφέρη, που πήγε σε μιάμιση εκλογική αναμέτρηση – και δεν θυμάμαι τώρα ποιοι άλλοι έκαναν κόμματα, ενώ κάνανε και στο ΠΑΣΟΚ 5-6 κόμματα και συνεχίζουν να αλλάζουν ΑΦΜ. Εμείς είμαστε διαφορετικοί. Σαν κίνημα πολιτών είμαστε αυτό που ανέτρεψε στη Μεταπολίτευση τη ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ, που έλεγε ότι “Οποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώνε οι λύκοι”».
«Καραγκιοζιλίκια»
Ολα τα ανωτέρω, ας σημειωθεί, ελέχθησαν ενώ είχε διαγραφεί ο βουλευτής της Β' Περιφέρειας Πειραιά, Δημήτρης Καμμένος, και είχαν αποχωρήσει ο συνάδελφός του Γιώργος Λαζαρίδης της Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, η πρώην εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛΛ., Μανταλένα Παπαδοπούλου, και αρκετά στελέχη από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ουδείς είχε τοποθετηθεί, επί της ουσίας, για τη θετική αντιμετώπιση της συμφωνίας από την υπουργό Ελενα Κουντουρά αλλά και τον Θ. Παπαχριστόπουλο.
Μετά τη συνέντευξη, πολιτικοί σχολιαστές ανέφεραν ότι αυτή παραχωρήθηκε με στόχο να συγκρατήσει ο κ. Καμμένος τους ψηφοφόρους του κόμματός του αλλά και να αποσπάσει κάποιους από το ακροατήριο της Νέας Δημοκρατίας που είναι απογοητευμένοι από τους χειρισμούς της στο Μακεδονικό.
Γι' αυτό και εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές του «καραγκιοζιλίκια» και προσθέτοντας: «Εχει γίνει υπόδουλος των ακροδεξιών του Σαμαρά και του Γεωργιάδη.
»Εγκαταλείπει την πολιτική Καραμανλή και την πολιτική Μεϊμαράκη και αντί να πάμε όλοι μαζί με ενωμένο τον ελληνικό λαό, να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και να πάρει η χώρα μπρος, να μειωθούν οι φόροι, να μειωθεί η ανεργία, να γυρίσουν τα παιδιά πίσω, κάθεται και κάνει αντιπολίτευση και μάλιστα δόλια. Χτυπώντας εμένα κι ένα κίνημα του 4-5%, το οποίο νομίζει ότι θα είναι και η αχίλλειος πτέρνα (σ.σ. στη συγκυβέρνηση). Μάλιστα κάνει και την ηλιθιότητα να μας χτυπά σε εθνικό θέμα. Εκεί που ξέρει ότι δεν κάνουμε πίσω».
 
Έντυπη έκδοση εφ. Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T5fBlj