Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ πίσω από την απέλαση των ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ πίσω από την απέλαση των ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα

© Sputnik / Natalia Seliverstova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Οι εξελίξεις με την απέλαση των ρώσων διπλωματών (7)
Σε αμερικανική παρέμβαση αποδίδει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες τονίζοντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις ελληνορωσικές σχέσεις.
Τις ΗΠΑ βλέπει πίσω από την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ξεκάθαρα πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση και ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστήριξε ανοιχτά αυτή την κίνηση.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε απολύτως αβάσιμη την απέλαση των ρώσων διπλωματών καθώς, όπως τονίζει, δεν παρασχέθηκαν αποδείξεις για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Παράλληλα, τονίζει ότι η απέλαση των διπλωματών από την Ελλάδα κινείται αντίθετα από τη φύση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών και μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρή ζημιά.
«Θεωρούμε αυτή την κίνηση απολύτως αβάσιμη, δεν έχει επιβεβαιωθεί με στοιχεία από την ελληνική πλευρά, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη φύση των διμερών μας σχέσεων και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο.
Νωρίτερα, ο έλληνας πρέσβης στη Ρωσία κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας όπου του επιδόθηκε διάβημα διαμαρτυρίας. 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα απέλασε δύο ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε σε άλλους δύο την είσοδο στη χώρα, κατηγορώντας τους για παράνομες ενέργειες που έγιναν ενάντια στην εθνική ασφάλεια της χώρας.
Συγκεκριμένα, η Αθήνα κατηγόρησε τους διπλωμάτες ότι επιχείρησαν να συγκεντρώσουν και να διασπείρουν πληροφορίες, αλλά και για διαφθορά κυβερνητικών αξιωματούχων. Την ίδια ημέρα, το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία θα απαντήσει με αντίστοιχο τρόπο στην κίνηση της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραηλινός Πρέσβης : «Δεν επιθυμούμε εξάπλωση της έντασης στη Μέση Ανατολή»

  Μαρία Τσιλινίκου   Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 08:39 1 SHARES Ο ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς @kitas22 Ο  Ισραηλινός πρέσβης  ...