Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Μέι: Ο Τραμπ μου είπε να μηνύσω την ΕΕ


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι

Μέι: Ο Τραμπ μου είπε να μηνύσω την ΕΕ

© REUTERS / Stefan Rousseau/Pool
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Sun ο Τραμπ κατέκρινε την πολιτική της για το Brexit και είπε ότι δεν ακολούθησε τη συμβουλή του για την έξοδο από την ΕΕ.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την είχε συμβουλεύσει να μηνύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Μου είπε ότι έπρεπε να μηνύσω την ΕΕ» ανέφερε η Μέι στο BBC. «Μήνυσε την ΕΕ. Μην πηγαίνεις σε διαπραγματεύσεις. Μήνυσέ τους».
Στην ίδια συνέντευξη η Μέι είπε ότι στην περίπτωση αμφισβήτησης της ηγεσίας της στο Συντηρητικό κόμμα η ίδια θα ήταν και πάλι υποψήφια. Αναφορικά με το Brexit, τόνισε ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη» η αποχώρηση της Βρετανίας από την τελωνειακή ένωση.
Κατά την κοινή τους συνέντευξη Τύπου ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι σχέσεις Λονδίνου και Ουάσιγκτον ήταν στο καλύτερο επίπεδο.
Ο ίδιος απέρριψε τα περί κριτικής στην Μέι αποδίδοντάς σε fake news τα όσα γράφτηκαν.
Το σχέδιο για Brexit ή «καθόλου Brexit»
Νωρίτερα, η Μέι δήλωσε σε άρθρο της στη Daily Mail προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρξει καθόλου Brexit και ότι είναι η ώρα «να είμαστε πρακτικοί και πραγματιστές στηρίζοντας το σχέδιο για την έξοδο της Βρετανίας».
Ανέφερε ότι θα παλέψει για τη συμφωνία της για το Brexit, γιατί είναι η σωστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T5lLc1