Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

τελειώνει το ευρώ και διαλύεται η... Γκεστάπο«KONTRANEWS» επίσης είναι η μόνη εφημερίδα που έχει επισημάνει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της

Το αποφάσισε ο πλανητάρχης και το ανακοίνωσε ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, που εκπροσωπεί την Αμερική στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόκειται για κορυφαίο αξιωματούχο ο οποίος έχει πλήρη γνώση των Ευρωπαϊκών θεμάτων και είναι γνώστης της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο νέος πλανητάρχης, απέναντι στη Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.Κουράγιο! Σε 18 μήνες τελειώνει το ευρώ και διαλύεται η... Γκεστάπο
Ο Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε με βεβαιότητα για το τέλος του ευρώ, γιατί είναι σε θέση να γνωρίζει τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναπτύξει σύντομα η Αμερικανική κυβέρνηση και πάνω σε αυτό έχει πάρει τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές.
Άλλωστε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε την αποχώρηση και άλλων κρατών από την Ευρωζώνη, εξέλιξη που θα προκαλέσει την ολοκληρωτική διάλυση του μορφώματος που είχε στήσει το Βερολίνο για να δημιουργεί πλεονάσματα η Γερμανία και ελλείμματα όλες οι υπόλοιπες χώρες.
Στην Ουάσινγκτον αποτελεί πλέον κοινό μυστικό ότι η Γερμανία έχει «πεθάνει» και αυτοί που θα κάνουν κουμάντο πλέον στην Ευρώπη είναι οι Αμερικανοί με τους Άγγλους συμμάχους τους και τις άλλες φιλικές τους χώρες.
Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του μεγάλου Αμερικανικού Ειδησεογραφικού Πρακτορείου Bloomberg που αναφέρει ότι η Αμερική και η Μεγάλη Βρετανία θα κυβερνούν πλέον τον κόσμο.Η «KONTRANEWS» επίσης είναι η μόνη εφημερίδα που έχει επισημάνει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της και το πάγωμα κάθε τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα σε Τραμπ και Μέρκελ, γεγονός που δείχνει το ψυχρό πολεμικό κλίμα ανάμεσα σε Αμερική και Γερμανία. Το ίδιο ακριβώς θέμα ανέδειξαν οι έγκυροι Times, ενώ με καθυστέρηση ημερών αντιγράφουν και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης. Γιατί στην Ελλάδα οι δήθεν μεγάλες εφημερίδες έχουν μείνει ακόμα σε επαρχιακό επίπεδο και κάθε μέρα ασχολούνται με τις προσλήψεις που δεν γίνονται και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που αλλάζουν συνεχώς!
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το νέο σύστημα διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, οι επόμενες χώρες που θα αποχωρήσουν από την Ευρωζώνη είναι η Ολλανδία και η Ιταλία. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι μετά τις εκλογές, που θα γίνουν στις 15 Μαρτίου στην Ολλανδία το κόμμα της «Ελευθερίας» που αναμένεται να σαρώσει στην κυριολεξία, θα θέσει ζήτημα παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκηρύσσοντας δημοψήφισμα στα πρότυπα της Μεγάλης Βρετανίας. Η έξοδος της Ολλανδίας θεωρείται δεδομένη, γιατί η οικονομία της συνδέεται με την Αμερική και τη Βρετανία και επιδιώκει να κερδίσει συγκριτικά πλεονεκτήματα, σε σχέση με τις χώρες που θα παραμείνουν εγκλωβισμένες στην Γερμανοκρατούμενη Ευρωζώνη.
Στην Ιταλία οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές γιατί ήδη οι τράπεζες στεγνώνουν από ρευστό αφού η Γερμανική αδιαλλαξία στα σχέδια διάσωσης, ανάγκασε τους καταθέτες και τις επιχειρήσεις να φυγαδεύσουν τεράστια ποσά σε φορολογικούς παραδείσους και ασφαλείς προορισμούς.
Η διάλυση της Ευρωζώνης είναι στρατηγική επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ, γιατί επιδιώκει να καταστήσει οικονομικά κυρίαρχη την Αμερική, μεταφέροντας κεφάλαια τα οποία στην παρούσα φάση λιμνάζουν σε γερμανικές και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Η κατάρρευση του ευρώ θα προκαλέσει κύμα φυγής κεφαλαίων από την Ευρωζώνη στην Αμερική με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για την οικονομική ανάπτυξη της μεγάλης αυτής υπερδύναμης.
Βέβαια στη στρατηγική του Ντόναλντ Τραμπ είναι οι σχέσεις ισονομίας της Αμερικής με τις ευρωπαϊκές χώρες, που θα είναι ανεξάρτητες από το Γερμανικό ζυγό. Γι’ αυτό άλλωστε έχει επιλέξει ως προνομιακό σύμμαχο την Μεγάλη Βρετανία αλλά και τη Μόσχα. Οι νικητές του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου είναι και πάλι μαζί ενώ για μια ακόμα φορά η Γερμανία κερδίζει μονίμως τις μάχες και στο τέλος χάνει τον πόλεμο!

O εκλεκτός του Τραμπ
Το ευρώ «θα μπορούσε να καταρρεύσει» μέσα στους επόμενους 18 μήνες, δήλωσε ο εκλεκτός του Ντόναλντ Τραμπ, για τη θέση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ!  Ο ίδιος, δήλωσε στο BBC ότι θα σόρταρε το ευρώ, τονίζοντας ότι «Το ένα πράγμα που θα έκανα το 2017 είναι να σορτάρω το ευρώ» και ότι «είναι ένα νόμισμα το οποίο όχι μόνο βρίσκεται υπό διάλυση, αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και θα μπορούσε να καταρρεύσει μέσα σε ένα ή ενάμιση χρόνο».
«Δεν είμαι ο μόνος που έχω αυτή την άποψη, κάποιος  τόσο αναγνωρισμένος όσο ο Τζόzεφ Στίγκλιτs  έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για το θέμα», δήλωσε ο άνθρωπος που αν και δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, εκτιμάται ότι θα αναλάβει τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες. Είναι καθηγητής του Yale University και πρόεδρος της Global Fiduciary Governance LLC. Στο θέμα του Brexit, τόνισε  ότι η Βρετανία θα μπορούσε να καταλήξει σε μια αμοιβαία ωφέλιμη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ μέσα σε ενάμιση μήνα, ενώ θα ήταν καλύτερο για τις ΗΠΑ εάν η Βρετανία προχωρούσε σε μία  «κaθαρή»  έξοδο, (Clean –Brexit).
Μετά από αυτό, όταν θα είναι έξω από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορεί να παρακάμψει τους «γραφειοκράτες των Βρυξελλών» και να συνάψει μια νέα εμπορική συμφωνία, με τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «θέλω να θυμίσω ότι οι μεγαλύτερες συμφωνίες για συγχωνεύσεις και  εξαγορές στην ιστορία συχνά πραγματοποιούνται εντός αυτού του χρονικού περιθωρίου (90 ημερών). Ορισμένοι από εμάς που έχουμε δουλέψει στη Wall Street ή το City γνωρίζουμε ότι αν έχεις τους σωστούς ανθρώπους στο σωστό δωμάτιο με τα σωστά στοιχεία και τη σωστή ενέργεια και σίγουρα ο Τραμπ έχει αυτή την ενέργεια, μπορείς να καταφέρεις πολλά».
«ΗΠΑ και Βρετανία θα κυβερνήσουν τον κόσμο», επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζοντας την αυριανή πρώτη συνάντηση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και της Πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στην Ουάσινγκτον.
H Πρωθυπουργός της Βρετανίας, η πρώτη ξένη ηγέτης που θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Μίδα στον Λευκό Οίκο, θα του εκφράσει την πρόθεση του Λονδίνου να ενισχύσει τις σχέσεις του με την Ουάσινγκτον και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες.
«Καθώς επανακτούμε την εμπιστοσύνη μας... θα έχουμε την ευκαιρία, μάλιστα την ευθύνη, για να ανανεώσουμε την ειδική αυτή σχέση σ' αυτή τη νέα εποχή», αναμένεται να δηλώσει η Πρωθυπουργός της Βρετανίας στους Ρεπουμπλικάνους που θα συγκεντρωθούν σε λίγες ώρες στην Φιλαδέλφεια.
«Έχουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε μαζί και πάλι», σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας της που έχει στην διάθεσή του το πρακτορείο Bloomberg.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει προεδρικά διατάγματα που θα μειώσουν δραστικά το ρόλο των ΗΠΑ στα Ηνωμένη Έθνη και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς.
KONTRANEWS  27/01/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παραιτήσεις Σ.Παπασταύρου και Γ.Μπρατάκου «Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου» 28.03.2024 | 20:40

  Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε α νακοίνωση  μετά τις παραιτήσεις του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρ...