Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ο Μπρετ Κάβανο ορκίστηκε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου


Ο Μπρετ Κάβανο ορκίζεται δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ο Μπρετ Κάβανο ορκίστηκε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου

© AP Photo/ Tom Williams
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Ο Μπρετ Κάβανο ορκίστηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αφού η επιλογή του εγκρίθηκε από τη Γερουσία.
Τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο ως δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο, επικύρωσε η Γερουσία των ΗΠΑ το Σάββατο.
Ο 53χρονος ορκίστηκε από τον ανώτατο δικαστή Τζον Ρόμπερτς σε μια ιδιωτική τελετή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Fox News.
Ένας δεύτερος δικαστικός όρκος πραγματοποιήθηκε από τον συνταξιούχο πλέον, Άντονι Κένεντι, στην αίθουσα συνεδριάσεων των δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της συμμετοχής του Κάβανο στο έργο του ανώτατου δικαστηρίου.
Η Γερουσία ψήφισε νωρίτερα υπέρ του διορισμού του Κάβανο με 50 ψήφους υπέρ και 48 κατά. Να σημειωθεί πως πρόκειται για ισόβιο αξίωμα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει τον τελευταίο λόγο σε αμφισβητούμενες νομοθεσίες όπως οι νόμοι για την κατοχή των όπλων και οι αμβλώσεις.
Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο Τραμπ, που επέλεξε ο ίδιος τον Κάβανο, επικρότησε την ψήφο της γερουσίας, λέγοντας ότι θα υπογράψει το διορισμό του άμεσα.
«Επικροτώ και συγχαίρω τη Γερουσία των ΗΠΑ για την έγκριση του δικού μας ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΥΠΟΩΗΦΙΟΥ, δικαστή Μπρετ Κάβανο, στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αργότερα σήμερα θα υπογράψω τον διορισμό του και θα είναι επίσημα ορκισμένος. Πολύ συναρπαστικό!» έγραψες στο twitter o Αμερικανός Πρόεδρος.
​Η ψηφοφορία χθες έγινε μετά από εβδομάδες μεγάλου αναβρασμού καθώς τρεις 
Donald J. Trump @realDonaldTrump
I applaud and congratulate the U.S. Senate for confirming our GREAT NOMINEE, Judge Brett Kavanaugh, to the United States Supreme Court. Later today, I will sign his Commission of Appointment, and he will be officially sworn in. Very exciting!
γυναίκες κατηγόρησαν τον δικαστή για την σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν. Ο Κάβανο απέρριψε τους ισχυρισμούς, με τον Πρόεδρο Τραμπ να υποστηρίζει πως αρκετοί που διαδήλωσαν κατά του διορισμού του είχαν πάρει χρήματα από τον συνεργάτη των Δημοκρατικών Τζορτζ Σόρος.
Μετά την έγκριση υποψηφίου δικαστή για το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ δήλωσε ότι ήταν «100 τοις εκατό» βέβαιος πως η Κριστίν Μπλέσει Φορντ κατονόμασε το λάθος άτομο όταν κατηγόρησε τον Κάβανο για σεξουαλική παρενόχληση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βροχερός καιρός σε αρκετές περιοχές και πτώση της θερμοκρασίας

  Facebook Twitter E-mail Copy link Print Συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας σήμερα το κύμα κακοκαιρίας «Κασσάνδρα» και σύμφωνα με το  Meteo...