Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Προσθήκες και αλλαγές στο άρθρο περί «μακεδονικής μειονότητας» του BBC

Το λογότυπο του BBC

Προσθήκες και αλλαγές στο άρθρο περί «μακεδονικής μειονότητας» του BBC

© Sputnik / Alex McNaughton
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Τη «θέση της Ελλάδας», όπως αναφέρεται, προσέθεσε το BBC στο άρθρο περί «αόρατης μακεδονικής μειονότητας» που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς και σύνδεσμο στην επιστολή του Έλληνα πρέσβη στη Βρετανία.
Σε ορισμένες τροποποιήσεις και προσθήκες προχώρησε την Παρασκευή το BBC στο επίμαχο άρθρο περί «αόρατης μακεδονικής μειονότητας» που προκάλεσε αντιδράσεις και αποτέλεσε αφορμή αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
«Η γλώσσα που χρησιμοποιείται σε αυτό το άρθρο έχει αποσαφηνιστεί σε δύο σημεία. Αφαιρέθηκε ένα λάθος που αφορά στην αλλαγή του μακεδονικού συντάγματος και έχει προστεθεί μια επιπλέον πληροφορία σχετικά με τη θέση της Ελλάδας αναφορικά με την κοινότητα που μιλάει σλαβικά, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπερσυνδέσμου (link) στο BBC από τον πρέσβη της χώρας στη Βρετανία», σημειώνεται στο τέλος του άρθρου.
Στην προσθήκη με τη θέση της Ελλάδας, σημειώνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει επίσημα μόνο μια μειονότητα: τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης».
Επιπλέον, αναφέρεται ότι η Ελλάδα «ιστορικά θεωρούσε τους Μακεδόνες Σλάβους της ελληνικής Μακεδονία ως γλωσσική και όχι εθνική ομάδα, αποκαλώντας τους Έλληνες σλαβόφωνους ή δίγλωσσους Έλληνες».
Κατόπιν, παρατίθεται σύνδεσμος σε έγγραφο των αρχών του '90 όπου δηλώνεται «ότι σχεδόν όλοι οι δίγλωσσοι κάτοικοι της περιοχής που η εθνική τους συνείδηση δεν ήταν ελληνική μετακινήθηκαν σε γειτονικά κράτη».

Τέλος, «η Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει ότι η εθνικότητα του λαού της Βόρειας Μακεδονίας είναι 'Μακεδόνας/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας — κάτι που, όπως τονίζει η ελληνική κυβέρνηση, δε αφήνει ενδεχόμενο για ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας», επισημαίνει το BBC, δίνοντας και σύνδεσμο προς την επιστολή διαμαρτυρίας που ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο απέστειλε τη Δευτέρα προς το βρετανικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...