Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΕΟΔΥ: 1.790 κρούσματα σήμερα και 29 νέοι θάνατοι - Στους 371 οι διασωληνωμένοι

 LIVEΟι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2855)
 0  0  0
Βρείτε μας

Τα κρούσματα σήμερα 26/2 παραμένουν υψηλά σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται και οι διασωληνωμένοι.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε για σήμερα ακόμη 1.790 νέα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων έξι εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 188.201 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με κορονοϊό είναι 29, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.439 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επιπλέον, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 371 (71.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη και τo 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.326 ασθενείς.

Στο μεταξύ, οι νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή -7.53%) ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.

Παράταση του lockdown στην Αττική εισηγείται η Επιτροπή

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζει από το πρωί, εισηγείται μία μικρή παράταση του ολικού lockdown στην Αττική. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η Επιτροπή προκρίνει παράταση μίας εβδομάδας, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα επιβολής μέτρων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση σε περίπτωση που πάμε στην παράταση των επτά ημερών τότε δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά στα μέτρα.

Η επιδημιολογική εικόνα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, όπου τα κρούσματα καθημερινά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, δεν επιτρέπει την άρση μέτρων που όλοι ήλπιζαν.

Χαλάρωση των μέτρων θα φέρει «τσουνάμι»

Το άνοιγμα υπό τις τωρινές συνθήκες θα είναι ολέθριο αφού η κρίση στην Αττική δεν έχει αποφευχθεί, τόνισε ο ιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Οποιαδήποτε χαλάρωση, με μαθηματική ακρίβεια σε ορισμένες εβδομάδες θα είναι τσουνάμι» σημείωσε.

Για ακόμη μία φορά χαρακτήρισε «μούφα» το lockdown λόγω της μη εφαρμογής του και όχι λόγω των μέτρων.

«Αυτή τη στιγμή, αυτό που κρατάει την Ελλάδα σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό νομοταγών πολιτών και πειθαρχημένων» τόνισε ο καθηγητής προσθέτοντας πως είναι άδικο να πληρώνουν οι πολίτες τη μειοψηφία που δεν ακολουθεί.

Ζήτησε να προεκταθεί η τηλεργασία, να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ σε όσες δραστηριότητες είναι ανοιχτές πρέπει να προστατευτούν οι εργαζόμενοι που γυρίζουν στα σπίτια.

Τέλος, τόνισε πως η πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα για ήπια επιβολή των περιορισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου