Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Κρίσιμη απόφαση της Εισαγγελίας για την υπόθεση Λιγνάδη

 Κρίσιμη απόφαση της Εισαγγελίας για την υπόθεση Λιγνάδη

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ



Στις 14.30 είναι προγραμματισμένη η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της 19ης ανακρίτριας και μέχρι εκείνη την ώρα θα πρέπει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να έχει αποφανθεί επί του αιτήματος ακυρότητας της διαδικασίας που έχει υποβάλει ο Αλ. Κούγιας.
Ακολουθήστε μας στο Google news 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κρίσιμη απόφαση που καλείται να λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο για την ένσταση απόλυτης ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε χθες ο Αλέξης Κούγιας. Αργότερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες θα περάσει το κατώφλι της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για το αν θα ακυρώσει ή όχι τις δικονομικές πράξεις που κατέστησαν κρατούμενο τον καλλιτέχνη θα έχει εκδοθεί πριν τις 14:30, οπότε έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η απολογία του «γνωστού σκηνοθέτη».

Αν η ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας γίνει δεκτή, ο Δ. Λιγνάδης δεν θα απολογηθεί σήμερα, θα αφεθεί ελεύθερος και η διαδικασία θα ξεκινήσει από την αρχή. Σε διαφορετική περίπτωση, θα απολογηθεί και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Με την ένστασή του ο δικηγόρος του Λιγνάδη στρέφεται κατά της ανακρίτριας για την οποία αναφέρει: «Η αβασάνιστη αποδοχή εκ μέρους τής ανακρίτριας των περιστάσεων δήθεν τέλεσης των διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων, αλλά σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στη μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης». Παράλληλα, βάζει στο στόχαστρό του και την Εισαγγελία, αναφέροντας πως υιοθέτησε τις καταγγελίες, χωρίς να ερευνήσει διεξοδικά το θέμα και ενώ από τις 11 Φεβρουαρίου, όταν ο ίδιος πληροφορήθηκε πως κατατέθηκε σε βάρος του μήνυση, είχε υποβάλει αίτηση ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχει αιτηθεί να εξεταστούν σήμερα από την ανακρίτρια τέσσερις συγκεκριμένοι μάρτυρες.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια οι μάρτυρες είναι η Ελένη Κούρκουλα (πρώην υπουργός και βουλευτής), ο Διονύσης Παναγιωτάκης (ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24), ο Γιώργος Κουβαράς (δημοσιογράφος του Action 24) και ο ηθοποιός Αγησίλαος Μικελάτος.

► Ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε χθες ότι σήμερα θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Ευελπίδων και αναμένεται να προβεί στις εξής κινήσεις:

  • Θα καταθέσει μήνυση κατά των δύο ανθρώπων που καταγγέλλουν τον Δ. Λιγνάδη για βιασμό, ο ένας βρίσκεται στη Σουηδία (είναι Σουηδός πολίτης) και κατήγγειλε βιασμό του το 2010 και ο άλλος είναι Αιγύπτιος και κατήγγειλε βιασμό του στην Επίδαυρο το 2015.
  • Θα υποβάλει αίτημα για εξέταση μαρτύρων που σύμφωνα με τον Δημήτρη Λιγνάδη ήταν μαζί του στην Ιθάκη την περίοδο που φέρεται να συνέβη ο καταγγελλόμενος βιασμός του 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...