Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Στα «αζήτητα» το εμβόλιο της ΑstraZeneca στην ΕΕ - Το 80% των δόσεων δεν έχει χρησιμοποιηθεί

 

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1506)
Βρείτε μας

Η Ευρώπη φαίνεται πως δεν εμπιστεύεται το εμβόλιο της ΑstraZeneca, καθώς, όπως προκύπτει, το 80% των δόσεων δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη.

Περί το 80% των δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca που έχουν παραδοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο βρετανικός Guardian.

Το βρετανικό μέσο αναλύει στοιχεία που έλαβε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) κι άλλες πηγές, σημειώνοντας πως από τις 6.134.707 δόσεις οι 4.849.752 δεν έχουν χορηγηθεί σε πολίτες των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η απόφαση των Αρχών σε Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία και Ιταλία –ίδια απόφαση έχει λάβει και η χώρα μας– να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα από 65 ετών και άνω, παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η «κακή δημοσιότητα» γύρω από το εμβόλιο έχει οδηγήσει πολλούς στο να το απορρίπτουν.

Τα στοιχεία του ECDC δείχνουν πως το Βέλγιο έλαβε 201.600 δόσεις αλλά έχουν γίνει μόλις 9.832 εμβολιασμοί (4%). Στη Βουλγαρία, που έλαβε 117.600 δόσεις, είναι 2.035 οι εμβολιασμοί (1,73%). Στη Γερμανία, ακόμη, παραδόθηκαν 1.452.000 δόσεις και έχουν χρησιμοποιηθεί 189.206 (13%).

Στον αντίποδα, το 80% των εμβολίων της Pfizer έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε πολίτες σε Βέλγιο, Ιταλία και Γερμανία.

Είναι πολλές οι χώρες ανά τον κόσμο που έχουν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με το εμβόλιο, μετά και από την έρευνα που έδειξε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά του νοτιοαφρικανικού στελέχους.  

Τέλος, η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα όσον αφορά στην παράδοση των συμφωνηθέντων δόσεων. Οι Βρυξέλλες έχουν απειλήσει να κινηθούν νομικά κατά της φαρμακευτικής εάν δεν τηρήσει όσα υπέγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...