Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Λινού: Το lockdown είναι μη αποδοτικό - Χρειάζονται παρεμβάσεις σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1565)
Βρείτε μας

«Πολύ πιθανό» θεωρεί η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού να παραταθεί και μετά τις 8 Μαρτίου το αυστηρό lockdown στην Αττική, ζητώντας παρεμβάσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, όπου η διασπορά του ιού είναι μεγάλη.

Την εκτίμηση ότι το αυστηρό lockdown στην Αττική μπορεί να παραταθεί και μετά τις 8 Μαρτίου εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους εργασίας.

«Να μην επικεντρωνόμαστε στον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων αλλά στο πηλίκο των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο τω τεστ που έγιναν Τις τελευταίες 8-10 μέρες το πηλίκο αυτό είναι σταθερό, αλλά είναι σταθερά υψηλό» επεσήμανε.

«Το lockdown είναι ουσιαστικά μη αποδοτικό, εκτός αν έχουμε μεγάλη διασπορά των νέων στελεχών και επομένως η μάχη με τον κορονοϊό είναι πολύ άνιση» επεσήμανε, θεωρώντας «πολύ πιθανό» να υπάρξει παράταση του lockdown.

Η ίδια παρατήρησε ότι δεν λήφθηκαν μέτρα προτού επιβληθεί ένα αυστηρό lockdown, όπως είναι οι παρεμβάσεις στα μέσα μεταφοράς. 

«Προχωρήσαμε στο τελευταίο στάδιο μέτρων χωρίς να έχουν προηγηθεί μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν μειώσει τη διασπορά όπως μέτρα για τη μείωση της διασποράς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ)» είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις και στους χώρους εργασίας, όπως είναι η ενίσχυση της τηλεργασίας

Πέτσας: «Ορόσημο» η 15η Μαρτίου για άνοιγμα του λιανεμπορίου

Ως ένα «πολύ σημαντικό χρονικό ορόσημο» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου χαρακτήρισε την 15η Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι επόμενες 10 με 15 ημέρες είναι βασικές για τις αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σημειώνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία για ένα «βιαστικό άνοιγμα».

Ξεκαθάρισε, συγκεκριμένα, ότι η αγορά δεν πρόκειται να ανοίξει χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. 

Πάντως, ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Απρίλιος αναμένεται να είναι μήνας μαζικών εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το περυσινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Μπάιντεν απειλεί πρώτη φορά με «φρένο» στη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ

  Στριμωγμένος ο Αμερικανός πρόεδρος, αναγκάζεται να δείξει πυγμή απέναντι στον Νετανιάχου. | (AP Photo/Evan Vucci)  ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ 09.05.24...