Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Τα επόμενα βήματα των απόφοιτων Αρσακείου μετά από την εισαγγελική παρέμβαση

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
Ελληνικό #MeToo (237)
 0  0  0
Βρείτε μας

Απόψε, μετά το ομαδικό zoom, θα συναποφασίσουν οι 285 για τα επόμενα βήματά τους, ενόψει της κλήσης τους στον εισαγγελέα. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Το απόστημα θα σπάσει. Θέλουμε ακόμη κι αυτή την ώρα να απομακρυνθούν οι θύτες εκπαιδευτικοί» μας λένε.

Για τις επόμενες κινήσεις τους θα αποφασίσουν μεμονωμένα μαζί με τους νομικούς συμβούλους τους, αλλά και ομαδικά τις αμέσως επόμενες ημέρες οι απόφοιτοι Αρσακείου, όπως μας ενημερώνουν, μετά την επιστολή – κόλαφος για ψυχολογική και σεξουαλική βία, την περίοδο 1994 – 2018 στο Αρσάκειο Ψυχικού, που κοινοποίησαν, μετά από πολύωρα, εξαντλητικά zoom, μέχρι να βρεθεί κοινός βηματισμός.

Η απάντηση του προέδρου του ΔΣ του Αρσάκειου, Γιώργου Μπαμπινιώτη να υποβληθεί στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 υπογράφοντες, από μερίδα των υπογραφόντων αποφοίτων θεωρείται ως κίνηση «τιμωρητική», που ωστόσο, όπως δηλώνουν ανώνυμα για την ώρα (μέχρι να ληφθεί νέα κοινή απόφαση απόψε, όπως μας εξηγούν), «δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και θέλουμε να καταθέσουμε. Το απόστημα θα σπάσει. Υπάρχουν ποινικά αδικήματα που παρότι παραγραμμένα πρέπει να αναδειχθούν και να απομακρυνθούν εκπαιδευτικοί».

Αρχικά, υπήρχε η σκέψη να κατονομάζονται στην επιστολή τους τα ονόματα των εκπαιδευτικών που υπέβαλλαν μαθητές σε ψυχολογική και σεξουαλική βία, αλλά αυτό λειτουργούσε αποτρεπτικά στην υπογραφή του κειμένου από μερίδα αποφοίτων.

Η κλήση των 285 από τον εισαγγελέα αναμένεται να είναι μακρόσυρτη, αλλά οι καταγγέλλοντες θεωρούν ότι θα έχει την αναμενόμενη έκβαση.

«Θέλουμε ακόμη κι αυτή την ώρα να απομακρυνθούν οι θύτες εκπαιδευτικοί» τονίζουν οι απόφοιτοι με τους οποίους είμαστε σε διαρκή επικοινωνία σε όλη τη φάση των ζυμώσεων πριν την γενναία ανακοίνωσή τους, οι οποίοι δηλώνουν «αποφασισμένοι» να πουν τα ονόματα «όσων έκαναν κακό σε ανήλικους μαθητές» στο Αρσάκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...