Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΕΟΔΥ: 1.913 κρούσματα σήμερα και 28 νέοι θάνατοι

 

Κρούσματα: 
111.837.039
Ανέρρωσαν: 
63.121.854

Θάνατοι: 
2.477.393
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2830)
 0  0  0
Βρείτε μας

Τα κρούσματα σήμερα 24/2 παραμένουν υψηλά σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται και οι διασωληνωμένοι.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 1.913 νέα κρούσματα, εκ των οποίων πέντε εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 184.686 εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.371 νεκροί.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (69.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.299 ασθενείς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες εισαγωγές ασθενών με CΟVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 304 (ημερήσια μεταβολή +1.67%) ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 258 ασθενείς.

Παράταση του lockdown προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων που αντανακλάται σε μια πιθανή παράταση του lockdown, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιο συγκεκριμένα, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο προανήγγειλε πως θα πάρει παράταση το άνοιγμα της οικονομίας την 1η Μαρτίου.

Ακόμα ανέφερε πως το μήνυμα προς τους πολίτες είναι πως θα πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν.

Σε αυτό το σημείο αναγνώρισε την κούραση των πολιτών και υπογράμμισε πως φτάνουμε στο τέλος της περιπέτειας.

«Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από τον δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά» υπογράμμισε.

Στο 87% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική

Η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ της Αττικής είναι στο 87%, ενημέρωσε το πρωί η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη, η οποία, όμως, συνέστησε ψυχραιμία.

Η μείωση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια θα έρθει αργότερα καθώς «τώρα μπαίνουμε στο 15ημερο του lockdown» είπε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

Εκτίμησε, ακόμη, πως τα αυστηρά μέτρα ενδέχεται να παραταθούν για ακόμη μία εβδομάδα.

«Σταδιακά πρέπει να γίνει το άνοιγμα, ίσως με αρχή τα σχολεία και τα καταστήματα με κάποιον τρόπο ασφαλές (click away)» σημείωσε η ίδια και αναφέρθηκε στην «έντονη ψυχολογική πίεση» που υφίσταται ο κόσμος.

Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός και εκεί μπορεί να γίνεται και χρήση διπλής μάσκας.

Περισσότερα σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...