Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Χαλάει ο καιρός: Έρχονται βροχές και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας - Πότε θα κορυφωθούν τα φαινόμενα

 

ΚΑΙΡΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας

Χαλάει, από σήμερα, ο καιρός, με βροχές και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Ψυχρή εισβολή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στη χώρα, αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού, λίγο πριν μας υποδεχτεί ο Μάρτιος. 

Συγκεκριμένα, ο καιρός θα χαλάσει από σήμερα με βροχές και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη (2/3).

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία που θα φτάσουν στη χώρα μας θα οδηγήσουν σε κάθετη πτώση της θερμοκρασίας. 

Ειδικότερα, ο υδράρδυρος μπορεί να πέσει ακόμη και 10 βαθμούς σε σχέση με τις χθεσινές ανοιξιάτικες θερμοκρασίες. 

Επίσης, σήμερα τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, μέχρι και το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά, από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στη βόρεια Κρήτη και στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου. 

Η ψυχρή εισβολή αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη, με βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και χιόνια στα ορεινά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...