Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ: Γεμάτες όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» - Δεν δέχεται νέα περιστατικά

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2865)
 0  0  0
Βρείτε μας

Στο «κόκκινο» βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής, το «Σωτηρία», με το υγειονομικό προσωπικό να καταβάλει προσπάθειες εύρεσης κενού κρεβατιού εντατικής.

Ασφυκτική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία ιδιάιτερα της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του «Σωτηρία» που αφορούν ασθενείς με κορονοϊό παραμένουν όλες γεμάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, το νοσοκομείο αδυνατεί να δεχτεί νέα περιστατικά κορονοϊού, καθώς είναι πλήρες. Μάλιστα, το υγειονομικό προσωπικό αναφέρει ότι το πρωί άδειασε μία κλίνη ΜΕΘ, ωστόσο κατελήφθη από νέο ασθενή ο οποίος χρειαζόταν να διασωληνωθεί άμεσα.

Ωστόσο, και σε ότι αφορά τις απλές κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό η κατάσταση δεν διαφέρει πολύ καθώς τα κενά κρεβάτια είναι μόλις δύο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εξ ίσου ασφυκτική. Πιο συγκεκριμένα, στον «Ευαγγελισμό» μόλις ένα κρεβάτι ΜΕΘ είναι κενό και στο «Αττικόν» μόνο δύο. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει μειωθεί καθώς νοσηλεύονται και νεώτεροι ηλικίας από 28 έως και 40 ετών.

Σύμφωνα με τις ετκιμήσεις των ειδικών, η μεγάλη πίεση θα συνεχιστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες περίπου.

Σημειωτέον ότι χθες, η επιτροπή επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών κατά τη χθεσινή εφημερία σε νοσοκομεία της Αττικής.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε η παραχώρηση ακόμη 70 κλινών ΜΕΘ στην Αττική που θα δίδονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Το τελευταίο διάστημα η πανδημία έχει βάλει στο «στόχαστρο» το κέντρο της Αθήνας, ενώ ανησυχητική αύξηση καταγράφει και ο Πειραιάς, με την πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική να φτάνει το 90%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...