Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Κούγιας: Παραβάσεις και προκατάληψη κατά Λιγνάδη - Εξηγήσεις για το «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

 

Κρούσματα: 
111.837.039
Ανέρρωσαν: 
63.121.854

Θάνατοι: 
2.477.393
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Οργή από τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, ο οποίος κατήγγειλε παραβάσεις και προκατάληψη στην υπόθεση.

Νομικές παραβάσεις, παραλείψεις και προκατάληψη καταγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας όσον αφορά στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, την υπεράσπιση του οποίου ανέλαβε χθες, Τρίτη.

«Αυτά που έχουν συμβεί στην υπόθεση Λιγνάδη δεν συμβαίνουν ακόμα και στις πλέον αντισυνταγματικές χώρες της Άπω Ανατολής και της Αφρικής» είπε ο δικηγόρος στον ΑΝΤ1. 

Σημείωσε, παράλληλα, πως «το να συλλάβεις με ένταλμα συλλήψεως Έλληνα πολίτη χωρίς να συμφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας, έχει κάποιες προϋποθέσεις. Το να δικαστεί ένας άνθρωπος και να καταδικαστεί είναι αποτέλεσμα τριών διαδικασιών. Αυτό που συμβαίνει στον κ. Λιγνάδη είναι πρωτοφανές».

Εξήγησε πως ο νόμος ορίζει ότι για να «ασκηθεί ποινική δίωξη καλείς αυτούς που έχουν κάνει μήνυση, τα επιβεβαιώνουν και συμπληρώνουν ό,τι χρειάζεται» και τόνισε πως είναι «χρέωση του εισαγγελέα να καλέσει αυτόν τον οποίο καταγγέλλουν, να του δώσει τις καταθέσεις, να τις μελετήσει και να κάνει έγγραφες εξηγήσεις. Αλλιώς η διαδικασία είναι εντελώς άκυρη».

Επανέλαβε πως είναι πρόθυμος να μηνύσει όλες τις πλευρές και τόνισε πως το πρώτο πράγμα το οποίο παρατήρησε όταν έλαβε τη δικογραφία «είναι οι νομικές παραβάσεις και ακυρότητες που υπάρχουν. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν σε μια τέτοια υπόθεση τόσες παραλείψεις και τόση προκατάληψη. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι παίζεται κάτι πολύ μεγάλο». 

Ο ρόλος Μενδώνη

Σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, επεσήμανε πως όντας σε κατάσταση απελπισίας προσπάθησε να απολογηθεί. 

«Παίζεται μια πολιτική μάχη. Υπάρχει μια στοχοποίηση. Η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε σωστά. Το περιεχόμενο των καταγγελιών είναι κωμικό».

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, διερωτήθηκε από ποιον ενημερώθηκε η υπουργός σχετικά με τις καταγγελίες και προχώρησε στη συνέντευξη Τύπου.

«Επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας απάντησε σχετικά με τη φράση «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» που περιλαμβανόταν στην ανακοίνωση με την οποία αναλάμβανε την υπόθεση και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση.

«Το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι δικαίωμα του καθενός, κανείς δεν μπορεί να πλήξει αυτή την επιλογή. Κανείς. Το να είσαι, όμως, ένας άνθρωπος ο οποίος ψαρεύει σε διάφορα gay bar και πηγαίνει σε σπίτια με ομοφυλόφιλους, αλλά και φίλους σου… Δεν ονομάζω (σ.σ. έτσι) κάποιον που έχει συναισθήματα. Ο επαγγελματίας είναι αυτός που επιβιώνει μέσω της ομοφυλοφιλικής του σχέσης» είπε.

Επανέλαβε πως η δικογραφία που παρέλαβε είναι «τηλεγράφημα» και περιέχει χοντροκομμένα ψέματα, ενώ σημείωσε πως η πράξη για την οποία μπορεί να διωχθεί είναι αυτή του βιασμού καθώς από την ηλικία των 15 ετών «μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις». 

«Η μόνη πράξη είναι αυτή του βιασμού, η σεξουαλική πράξη δεν είναι τιμωρητέα. Μετά τα 15 μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Μόνο ο βιασμός είναι τιμωρητέος».

Ανακοινώσεις στις 12:00

Κατήγγειλε τους μάρτυρες ως «αναξιόπιστους ανθρώπους» ενώ έριξε τα «πυρά» του και κατά του συνηγόρου ενός εξ αυτών, στον Ιωάννη Βλάχο, ο οποίος κάνει καταγγελίες χωρίς να έχει στα χέρια του τη δικογραφία, όπως είπε. 

Στις 12:00, ενημέρωσε, θα προχωρήσει σε σημαντικές δηλώσεις επί του θέματος.

Τέλος, επανάφερε το ζήτημα των «μεγάλων συμφερόντων» πίσω από την υπόθεση, βάζοντας στο «κάδρο» την επένδυση του Ελληνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...