Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Στην αντεπίθεση η γυναίκα που κατέθεσε κατά του Λιγνάδη για την τακτική «δολοφονίας χαρακτήρων»

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ελληνικό #MeToo (187)
Βρείτε μας

Μέσω της δικηγόρου της η γυναίκα που κατέθεσε κατά του Δημήτρη Λιγνάδη κάνει λόγο για τακτική «δολοφονίας χαρακτήρων» και επίρριψης ευθυνών στα θύματα και επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της, μετά τις τοποθετήσεις του Αλέξη Κούγια.

Στην αντεπίθεση περνάει μέσω του δικηγόρου της η γυναίκα που έχει καταθέσει κατά του Δημήτρη Λιγνάδη και βρέθηκε στο στόχαστρο του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ο οποίος την περιέγραψε ως μία 40χρονη, σήμερα, γυναίκα, η οποία ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ούσα δεσμευμένη. 

Στην ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι «η προσωπικότητα είναι γνωστή στον χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή».

Απαντώντας, μέσω του συνηγόρου της, η γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν συλληφθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης κάνει λόγο για «παλαιομοδίτικη τακτική της "δολοφονίας χαρακτήρων" και της επίρριψης ευθυνών στα θύματα».

Τη χαρακτηρίζει ότι η προσέγγιση αυτή «είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας».

«Μέσω ακραία ομοφοβικών, σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960. Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, είμαστε στο 2021 και η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει» προσθέτει. 

Τέλος σημειώνει ότι «κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής όμως, θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της».

Σημειώνεται ότι, σε σειρά από δημόσιες δηλώσεις του ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έχει κάνει λόγο για «δήθεν παθόντες». Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του όταν ανέλαβε να υπερασπιστεί τον Δημήτρη Λιγνάδη χαρακτηρίζει τους μάρτυρες «αναξιόπιστες προσωπικότητες».

Συνέχισε κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους».

Τι έχει καταθέσει η γυναίκα

Η κατάθεση της γυναίκας φαίνεται να ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη ενώ έγινε μία ημέρα πριν τις ραγδαίες εξελίξεις και την κράτηση του ηθοποιού.

Η γυναίκα φέρεται να υπήρξε σύντροφος του σκηνοθέτη και έχει υποστηρίξει ότι ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης της «αποκάλυψε ότι είχε σχέση με ανήλικους. Δεν είμαι ηθοποιός όπως με παρουσιάζουν τα μέσα και δεν ήμουν 19 χρόνια σύντροφός του. Με τη μαρτυρία μου πήγα να κάνω κάτι καλό».

Η ίδια περιέγραψε τη γνωριμία της με τον Δημήτρη Λιγνάδη στην Πάτρα το 2000, όταν ήταν 20 ετών, με τον οποίο έκανε σχέση, η οποία δεν κράτησε πολύ. 

«Είχα γνωρίσει τον Δημήτρη Λιγνάδη μέσα από τον χώρο. Κάποια στιγμή είχαμε κάνει σχέση, μετά δεν προχώρησε, αλλά κρατήσαμε φιλικές επαφές. Εγώ έφυγα και ζούσα πολλά χρόνια εκτός Αθηνών και επέστρεψα κάποια χρόνια αργότερα. Όταν γύρισα το 2016, αρχίσαμε να μιλάμε αραιά και πού. Βρεθήκαμε μία φορά να τα πούμε και ο ίδιος μου είπε ότι έχει σχέση με ένα αγόρι 16 ετών. Του απάντησα πως είναι ποινικό αδίκημα αυτό που κάνει και ότι αν μπορούσα να το κάνω, θα πήγαινα στην Αστυνομία. Εκείνος μου είπε ότι δεν βλέπει πού υπάρχει πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Η γυναίκα είχε αποφασίσει να τον καταγγείλει, αλλά οι απειλές του Δημήτρη Λιγνάδη τη σταμάτησαν. 

«Αντέδρασε όταν του είπα ότι θα πάω να τον καταγγείλω. Άρχισε να με απειλεί. Προσπαθούσα να του πω να πάει σε έναν ειδικό για την περίπτωσή του και να σταματήσει να το κάνει. Εκείνος με απείλησε, μου είπε: “Θα καταστρέψω τη ζωή σου, θα καταστρέψω τη ζωή της οικογένειάς σου, θα σε σκοτώσω”» πρόσθεσε η 41χρονη μάρτυρας.

Η 41χρονη συναντούσε τον Λιγνάδη στο σπίτι του και έβλεπε να τον επισκέπτονται διάφορα ανήλικα άτομα. Μάλιστα, ανέφερε πως ένα εξ αυτών είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, με χάπια. Περιγράφει ακόμα πως ενώ αυτή ήταν διακοπές σε νησί την επισκέφθηκε ο ηθοποιός συνοδεία ενός ανηλίκου.

Το 2016 ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της είπε τηλεφωνικά πως έχει δίπλα του τον «μεγάλο έρωτα» της ζωής του.

«Από τη φωνή του κατάλαβα ότι είναι ένα μικρό αγόρι, ανήλικο περίπου 14-15 ετών. Σοκαρισμένη τον ρώτησα γιατί δεν είσαι με τους γονείς σου και τότε ο Λιγνάδης πήρε το ακουστικό από το χέρι του και μου είπε ποιο είναι το πρόβλημά σου; Τότε του είπα ότι είσαι παιδόφιλος και δεν θέλω καμία επαφή μαζί σου» ανέφερε.
Μετά τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του αποφάσισε να μιλήσει και να καταθέσει τα δικά της βιώματα.

«Ακούγοντας τελευταία όλες αυτές τις μαρτυρίες, πήρα την απόφαση να καταθέσω. Είναι δυνατόν να μην το έκανα; Εγώ νόμιζα ότι θα πήγαιναν και άλλοι. Όλο το θέατρο βούιζε με αυτή τη συμπεριφορά του, δεν το έκρυβε πουθενά. Όλοι γνώριζαν» συμπλήρωσε η μάρτυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της Χαμάς

  ΚΟΣΜΟΣ  / Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, 18:44:49 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Τζο Μπάιντεν ότι «παίρνει το μέρος» της...