Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Συρροή κρουσμάτων στα νοσοκομεία: «Ασφυκτιά» η Αττική - Έκτακτη σύσκεψη για τις εισαγωγές

 

Κρούσματα: 
113.150.238
Ανέρρωσαν: 
63.863.242

Θάνατοι: 
2.511.238
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2860)
Βρείτε μας

«Ασφυκτιά» η Αττική που βρίσκεται στο «στόχαστρο» της πανδημίας. είναι η κατάσταση στο σύνολο του εθνικού συστήματος υγείας με συρροές κρουσμάτων στα νοσοκομεία της χώρας.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί η επιτροπή επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, λόγω του μεγάλου αριθμού εισαγωγών κατά τη χθεσινή εφημερία σε νοσοκομεία της Αττικής, καθώς η περιφέρεια «ασφυκτιά» από τα κρούσματα κορονοϊού.

Στη σύσκεψη με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο, παρευρίσκονται ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός και η υπεύθυνη Συντονίστρια της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ Ιατρός Αναστασία Ζυγούρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με στόχο τον έλεγχο, αλλά και τον βέλτιστο συντονισμό των σημερινών εφημεριών των υγειονομικών σχηματισμών του λεκανοπεδίου Αττικής.

Την πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, συνολικά, επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «ίσως είναι η πιο μεγάλη πίεση, από την άποψη εισαγωγών, στο εθνικό σύστημα υγείας στην Αττική από την αρχή της πανδημίας». 

Όπως είπε, συγκεκριμένα, στην τελευταία εφημερία το νοσοκομείο «Αττικόν» έφτασε τις 40 εισαγωγές, σημειώνοντας ότι καθημερινά γίνονται 300 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας, ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια υπολογίζεται σε 12.000, ενώ την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε άνοδος στον αριθμό των νέων νοσηλειών που ξεπέρασαν τα 2.500 άτομα, με αισθητή πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς το 88% των ΜΕΘ COVID είναι κατειλημμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...