Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Δημήτρης Λιγνάδης: Δηλώνει αθώος για όλα - Στο «φως» το απολογητικό του υπόμνημα

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας

Εξακολουθεί να δηλώνει αθώος για όλα, κάτι που τονίζεται στο απολογητικό του υπόμνημα που είδε το «φως» της δημοσιότητας, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

«Επί της εις εμέ αποδιδόμενης κατηγορίας για βιασμό κατά συρροή δηλώνω ΑΘΩΟΣ και επάγομαι τα κάτωθι: 

Ουδέποτε στη ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό - σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική - σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς τη συναίνεσή του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιονδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία» υπογραμμίζεται στην αρχή του υπομνήματος.

Ο σκηνοθέτης προχωράει επίσης σε «ουσιαστική αντίκρουση των κατηγοριών», όπως ο ίδιος γράφει, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Επίσης, παραχωρεί όλα τα ονόματα των εμπλεκόμενων και περιγράφει τα συμβάντα για τον καθένα ξεχωριστά, θέλοντας έτσι να αντικρούσει όσα έχουν καταγγελθεί. 

«Οι σε βάρος μου δύο μηνύσεις, όπως επίσης και οι ευρισκόμενες στη δικογραφία μαρτυρικές καταθέσεις είναι απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες και τις αρνούμαι κατηγορηματικά» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Για τη 40χρονη που κατέθεσε εναντίον του ηθοποιού – σκηνοθέτη

Αναφορικά με τη 40χρονη που κατέθεσε εναντίον του κ. Λιγνάδη, ο ίδιος -μεταξύ άλλων- υπογραμμίζει πως εκείνη «ήθελε με κάθε τρόπο να κάνουμε σχέση, ακόμη και να παντρευτούμε».

«Πρόκειται για μία κοπέλα που είχε εμμονή με το πρόσωπό μου και ήθελε με κάθε τρόπο να κάνουμε σχέση, ακόμη και να παντρευτούμε και για το λόγο αυτό με παρακολουθούσε συνεχώς στο σπίτι, στην εργασία μου, στο θέατρο και στις διακοπές μου επί 20 χρόνια μέχρι και πρόσφατα» αναφέρει μεταξύ άλλων

«Έχω παρακαλέσει και την ίδια αλλά και τον πατέρα της επανειλημμένα να σταματήσει και να με αφήσει ήσυχο αλλά εκείνη έφτασε στο σημείο να τηλεφωνεί σε μένα και στους συγγενείς μου λέγοντας ότι την... έχω αφήσει έγκυο» γράφει συγκεκριμένα.

Κούγιας: Καταρρέει το κατηγορητήριο για τον Λιγνάδη - Παρουσιάσαμε αποδεικτικά στοιχεία

Κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη «βλέπει» ο Αλέξης Κούγιας, εν αναμονή της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου επί της αίτησης ακύρωσης της προδικασίας.

Σε δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που θα κρίνει την αίτηση ακυρότητας της προδικασίας.

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικόλογο που μίλησε στις κάμερες έξω από την Ευελπίδων, ο κ. Λιγνάδης εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι πρέπει να ακυρωθεί η διαδικασία.

Μάλιστα, έγινε διεξοδική συζήτηση και οι δικαστές ζήτησαν όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του ηθοποιού/σκηνοθέτη, με τον κ. Κούγια να υποστηρίζει χαρακτηριστικά μάλιστα πως «το κατηγορητήριο καταρρέει».

Επίσης, παραδόθηκαν στα μέλη του συμβουλίου αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η καταγγελλόμενοι βιασμοί τον Αύγουστο του 2010 και τον Αύγουστο του 2015 αποδεικνύεται ότι δεν έχουν τελεστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου