Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Εφ' όλης της ύλης σύγκρουση με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη - Μενδώνη [LIVE]

 Εφ' όλης της ύλης σύγκρουση με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη - Μενδώνη [LIVE]

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ



Στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από τον πρωθυπουρό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν θα επιτρέψουμε φτηνούς αντιπερισπασμούς» λέει η Κουμουνδούρου.
Ακολουθήστε μας στο Google news 

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για τους χειρισμούς στην υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, με τους πολιτικούς αρχηγούς να αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν επί παντός, αλλά και με τη βεβαιότητα άλλης μιας μονομαχίας ανάμεσα σε πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προκειμένου να απομακρύνει τη συζήτηση από τα φλέγοντα ζητήματα στη σημερινή συνεδρίαση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κακοποίησης. Μεταξύ άλλων, εξετάζονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα (με έμφαση στην προστασία ανηλίκων), αλλά και ένα ευρύτερο πλέγμα μέτρων που θα εκσυγχρονίζουν την εργατική νομοθεσία σε ανάλογα θέματα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι όσο κι αν επιχειρεί να στρέψει αλλού τη συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί απολογούμενος στο κοινοβουλευτικό βήμα και ότι δεν πρόκειται να αποφευχθεί η συζήτηση για τις αποκαλύψεις που απασχολούν ολόκληρη τη χώρα.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν ότι ουδέποτε έχουν υιοθετήσει, αντιθέτως έχουν καταδικάσει και καταδικάζουν απερίφραστα χυδαιότητες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό όμως, όπως λένε, δεν σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πολιτική ευθύνη την οποία και πρέπει να αναλάβει.

Χθες, ο πρωθυπουργός παρείχε πλήρη κάλυψη προς την Λίνα Μενδώνη, δίνοντας μάλιστα, κατά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο, γραμμή στα μέλη της κυβέρνησής του ώστε να βάλουν πλάτη στην υπουργό Πολιτισμού, η οποία βάλλεται πανταχόθεν.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι επιβεβαιώνεται πως η Λίνα Μενδώνη λειτουργούσε τόσο καιρό υπό τις οδηγίες Μητσοτάκη και σχολιάζει «Τι άλλο πρέπει να κάνει για να επιβεβαιώσει πως η πολιτική ευθύνη ανήκει εξ' ολοκλήρου στον κ. Μητσοτάκη;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αλέξανδρος Μεταξάκης / Έπαθε 2 θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca – Στις 10 Οκτωβρίου εκδικάζεται η αγωγή

  09.05.24  08:57 Αυγή Newsroom Κανείς από την εταιρεία ή το ελληνικό δημόσιο δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί του – Δύο αναβολές έχει πάρει η δίκ...