Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Πάνω από 1.400 πτήσεις στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν μετά τη χειμερινή καταιγίδα στα βορειοανατολικά

 30 Ιανουαρίου 2022

3 λεπτά ανάγνωση
Ο ήλιος δύει πάνω από το Central Park μετά από μια ισχυρή καταιγίδα του Νορβηγίου που έπληξε την περιοχή στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 29 Ιανουαρίου 2022. REUTERS/Caitlin Ochs

Ο ήλιος δύει πάνω από το Central Park μετά από μια ισχυρή καταιγίδα του Νορβηγίου που έπληξε την περιοχή στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 29 Ιανουαρίου 2022. REUTERS/Caitlin Ochs

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 30 Ιανουαρίου (Reuters) - Περίπου 1.400 πτήσεις από τις ΗΠΑ ακυρώθηκαν την Κυριακή, αφού το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας περιβλήθηκε από μια σφοδρή χειμερινή καταιγίδα μια ημέρα νωρίτερα, με πολύ πιο ήσυχο καιρό να αναμένεται την Κυριακή.

Αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ είχαν κηρύξει καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ως απάντηση στην καταιγίδα, η οποία σχηματίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό στα ανοικτά των Καρολίνας και προβλεπόταν ότι θα συνεχίσει να εναποθέτει χιόνι μέχρι το πρωί της Κυριακής καθώς κινούνταν βόρεια προς το Μέιν.

Ο συνολικός αριθμός ακυρώσεων πτήσεων εντός, προς ή έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν περίπου 1.415 από τη 1:30 μ.μ. ET (1830 GMT), σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.com . Άλλες 1.241 πτήσεις που σχετίζονται με τις ΗΠΑ καθυστέρησαν, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το αεροδρόμιο LaGuardia και το διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy στη Νέα Υόρκη και το Boston Logan International Airport είχαν πάνω από 200 ακυρώσεις πτήσεων από το απόγευμα της Κυριακής.

Η σφοδρή χειμωνιάτικη καταιγίδα το Σάββατο έριξε πάνω από 60 εκατοστά χιόνι σε ορισμένες περιοχές ενώ πνέει ισχυρούς ανέμους, προκαλώντας χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και οδηγούς κυβερνήτες στο Ρόουντ Άιλαντ και σε άλλες πολιτείες να περιορίσουν την πρόσβαση στους δρόμους.

Η πόλη Islip του Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης επλήγη περισσότερο σε όλη την πολιτεία, δήλωσε η κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ στο WCBS-TV την Κυριακή. "Θα τους δώσουμε το βραβείο χρυσής χιονόμπαλας για αυτήν την εβδομάδα, αυτήν την καταιγίδα. Ήταν στις 24,7 ίντσες", είπε ο Χότσουλ.

Πολύ πιο ήσυχος ο καιρός αναμενόταν σε όλη την ανατολική ακτή των ΗΠΑ την Κυριακή, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Η καταιγίδα απομακρύνθηκε από την περιοχή μας χθες το βράδυ, αλλά αναμένουμε να καθαρίσουμε περισσότερους δρόμους… και να συνεργαστούμε με τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας μας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα και αύριο», δήλωσε η Υπολοχαγός Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Κάριν Πολίτο, σε ενημέρωση της Κυριακής το πρωί.

Στον γειτονικό Καναδά, το χειρότερο κρύο τελείωσε στον Ατλαντικό Καναδά, αλλά πολλές κοινότητες αντιμετώπιζαν υπολειπόμενα χιόνια, βροχές, ισχυρούς ανέμους και καταιγίδα την Κυριακή, σύμφωνα με το κανάλι Weather Network.

Οι συνθήκες στο νησί Nantucket της Μασαχουσέτης βελτιώνονταν μετά το ισχυρό Πάσχα που πλημμύρισε δρόμους και προκάλεσε μεγάλη διακοπή ρεύματος το Σάββατο, ανακοίνωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Το νερό ήταν αρκετά βαθιά ώστε δύο μαθητές λυκείου να κωπηλατούν με κανό σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο, σύμφωνα με μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Μασαχουσέτη, περίπου 42.000 από τους 2,6 εκατομμύρια πελάτες ήταν χωρίς ρεύμα από τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.us . Η εταιρεία κοινής ωφελείας Eversource Energy (ES.N) δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες της που ήταν ακόμη χωρίς ρεύμα θα το έχουν πίσω μέχρι το τέλος της ημέρας της Δευτέρας.

Ο καιρός μπορεί να συνέβαλε στο θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας που βρέθηκε το Σάββατο σε πάρκινγκ ξενοδοχείου στο Uniondale της Νέας Υόρκης, με ανοιχτό το παράθυρο του αυτοκινήτου της, σύμφωνα με αξιωματικό του αστυνομικού τμήματος της κομητείας Nassau στο Long Island.

Αναφορά από την Kanishka Singh στο Bengaluru και την Barbara Goldberg στη Νέα Υόρκη. Επιμέλεια: Lisa Shumaker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ.Νετανιάχου: «Η κατάληψη του περάσματος της Ράφα ήταν σημαντική για την εξάλειψη της Χαμάς – Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη» «Αντικαταστήσαμε τις σημαίες της Χαμάς με ισραηλινές σημαίες» 07.05.2024 | 19:00

  Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι η κατάληψη της πλευράς της Γάζας στο πέρασμα της Ράφα ήταν ένα «σημαντικό β...