Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την πρόταση μομφής: Στο βήμα της Βουλής οι πολιτικοί αρχηγοί

 


Συζήτηση στη Βουλή για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.01.2022
Βρείτε μας
Απόψε αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.
Στις 16:00 το απόγευμα ξεκίνησαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.
Οι ομιλίες ακολουθούν αντίστροφη σειρά, της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, με τελευταίους ομιλητές, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που θα κλείσει τη συνεδρίαση.

Βαρουφάκης: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει σήμερα, χθες, αύριο»

Πρώτος στο βήμα βρέθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετώπισε η Αττική από τον χιονιά και κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κρατικοδίαιτη ολιγαρχία» και «κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως οι μέρες που ζούμε ανέδειξαν το μεγάλο ψέμα ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει καλύτερα και το κράτος εποπτεύει, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «η πρόταση μομφής μπορεί να μην τους ρίξει σήμερα αλλά θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεδάφιση του ψέματος», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25.
Διερωτήθηκε, δε, «πώς να λειτουργήσει το επιτελικό κράτος όταν οι ορντινάντσες είναι στην κυβέρνηση και το πραγματικό επιτελείο τούς καθοδηγεί από το παρασκήνιο;».
Γιάνης Βαρουφάκης - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.12.2021
Ο Βαρουφάκης ζητά από τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση - «Αν όχι τώρα, πότε;»
«Τα ξεπουλάτε όλα όχι σε επιχειρηματίες αλλά σε εισοδηματίες», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης λέγοντας πως οι προτεραιότητες των ιδιωτών δεν είναι προτεραιότητες της κοινωνίας και κάνοντας λόγο για «εσκεμμένη αποτυχία».
«Η αποτροπή της αποτυχίας κοστίζει στους ολιγάρχες. Δεν είναι ανίκανοι. Πρόκειται για επικερδή, εσκεμμένη αποτυχία. Για τον ιδιώτη που εμπορεύεται τον δρόμο, ο απεγκλωβισμός του πολίτη είναι κόστος», συμπλήρωσε ακόμη.
Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, κάτι παρόμοιο συνέβη και με την πανδημία και τους κλινικάρχες, αλλά και με τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας από τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ.
Σημείωσε, ακόμη, πως «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει σήμερα, χθες, αύριο.Το ερώτημα είναι τι κυβέρνηση πρέπει να έρθει».

Βελόπουλος: «Ο πρωθυπουργός ήταν ανεπαρκής απέναντι στις περιστάσεις»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Αρχικά αναφέρθηκε στα Ίμια και στη διαχείριση της τότε κυβέρνησης, ενώ ακολούθως εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού σχετικά με τη «συγγνώμη» του προς τον ελληνικό λαό για τη διαχείριση της κακοκαιρίας.
«Οι της Νέας Δημοκρατίας λένε το αμίμητο ότι είπε συγνώμη ο πρωθυπουργός. Και εμείς πρέπει να αποδεχτούμε την περίεργη διατύπωση της συγνώμης. Να μας εξηγήσει ποιο είναι το κακό που έκανε. Μαζί με την κυβέρνησή του ήταν ανεπαρκής απέναντι στις περιστάσεις», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.
Επίσης, απευθύνθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως όταν το Νοέμβριο είχαμε εκλογές δεν ακολούθησε, ωστόσο το κάνει τώρα.
Κι αυτό γιατί, όπως είπε, «εμφανίστηκε το δημοσκοπικό τέρας με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Αν νομίζετε ότι παράγουμε έργο και ότι ο κόσμος δεν βλέπει, κάνετε λάθος. Τα λάθη είναι πολλά, διαχείριση της πανδημίας, τα λάθη στη διαχείριση της κρίσης, πληθωρισμός, απουσία αντιπάλου καθώς δεν υπάρχει καλή αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Κλείνοντας, τόνισε πως: «Σήμερα έχετε αντίπαλο και λέγεται Ελληνική Λύση. Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας είστε η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε και δεν αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτή έκανε Εθνική προδοσία με τη Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η AstraZeneca αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

  Το διδοσικό εμβόλιο της AstraZeneca | (AP Photo/Hassene Dridi)  ΕΥΡΩΠΗ   08.05.24 09:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link P...