Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ραγδαίες εξελίξεις με πρόταση μομφής από Τσίπρα: Τι απαντά η κυβέρνηση - Η διαδικασία που ακολουθεί

 


Το ελληνικό κοινοβούλιο. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.01.2022
Βρείτε μας
Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Όσα υποστήριξε ο Γιάννης Οικονόμου.
Το πρώτο σχόλιο της κυβέρνησης για την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα εκφράστηκε από τα χείλη του Γιάννη Οικονόμου.

Για την πρόταση μομφής Τσίπρα

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μία κίνηση εντυπωσιασμού και εντελώς προβλέψιμη καθώς βλέπει την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο.
«Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ' όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων» υπογράμμισε.«Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει. Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ανδρέας Μικρούτσικος - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.01.2022Ελλάδα
Ξέσπασε ο Μικρούτσικος: Είμαστε θύματα ενός παράλυτου κράτους - Δεν είναι επιτελικό αλλά εχθρικό
Η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ξεκινήσει από αύριο και θα αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας και όλες οι απαντήσεις θα δοθούν εκεί, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου.

Πρόταση μομφής: Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει δύο ημέρες μετά από την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η κυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.H ψηφοφορία διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση», αν όμως το ζητήσει η κυβέρνηση μπορεί να αναβληθεί για 48 ώρες. Σημειώνεται ότι η πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».
Τέλος, στη σχετική ψηφοφορία ψηφίζουν οι υπουργοί και υφυπουργοί που είναι μέλη της Βουλής.

Στήριξη στον Στυλιανίδη

Παράλληλα, απάντησε σε ερώτηση σχετικά στη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του Χρήστου Στυλιανίδη αλλά και για σκέψεις του πρωθυπουργού να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.«Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς της. Αυτό είναι σαφές, όπως είναι σαφές πως ο πήχης των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από το αποτέλεσμα της διαχείρισης που υπήρξε. Η προσπάθειά μας είναι συνεχώς να βελτιωνόμαστε και να φτάσουμε σε ένα επίπεδο θωράκισης απέναντι στις φυσικές καταστροφές που θα είναι αντίστοιχο των δικών μας απαιτήσεων και των αναγκών αντιμετώπισης μεγάλων και δύσκολων τέτοιων καιρικών φαινομένων» εξήγησε αναλυτικά.
Βουλή - Ολομέλεια: Συζήτηση στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης με θέμα τις αυξήσεις των τιμών - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.01.2022
Ελλάδα
Τι είναι η πρόταση μομφής: Η διαδικασία που ακολουθεί στη Βουλή

«Πολύ σοβαρά ζητήματα για να ασχολούμαστε με τον Φουρθιώτη»

Ακόμη, επεσήμανε πως οι εξηγήσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη είναι απολύτως σαφείς και τα ζητήματα πολύ σοβαρά «για να ασχολούμαστε με τον κύριο Φουρθιώτη».

Αποζημιώσεις σε εγκλωβισμένους - Θα δοθούν και για διακοπές ρεύματος;

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των εγκλωβισμένων ανέφερε πως υπάρχει σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών και θα υπάρξουν ανακοινώσεις ενώ υπάρχουν έρευνες για τις πιθανές κυρώσεις.
Για τα σπίτια που παραμένουν χωρίς ρεύμα, σημείωσε πως καταβάλλονται πολύ μεγάλες προσπάθειες από τον ΔΕΔΔΗΕ για να αποκατασταθούν οι ζημιές παντού, αφήνοντας ανοιχτό ένα παράθυρο για αποζημιώσεις.
«Ό,τι συγκεκριμένο υπάρξει θα ανακοινωθεί από την εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο» έσπευσε να συμπληρώσει.
Στιγμιότυπο από την χιονισμένη Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.01.2022
Ελλάδα
Αποζημίωση από ΔΕΔΔΗΕ: Τι ισχύει για προβλήματα με το ρεύμα - Όσα πρέπει να ξέρετε

Παράθυρο για «χαλάρωση» μέτρων

Όσον αφορά τα μέτρα για τον κορονοϊό, επεσήμανε πως σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών, με την κυβέρνηση να αναμένει τις εισηγήσεις.
«Θα συνεδριάσει η επιτροπή και λαμβάνοντας υπόψιν και τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα πάρει τις αποφάσεις της βλέποντας και τι αντίστοιχο πράττουνε άλλες χώρες της Ευρώπης που η μία μετά την άλλη προχωρούν σε μία χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβάλει. Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε το απόγευμα τις εισηγήσεις της επιτροπής» διευκρίνισε.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού

Για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στις 31/1 επεσήμανε πως θα ασχοληθεί το Υπουργείο Υγείας και αν πρέπει να γίνουν μικρές ολιγοήμερες προσαρμογές λόγω της ακύρωσης εμβολιασμών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα βγουν οι ανάλογες ανακοινώσεις για να ενημερωθεί ο κόσμος, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...