Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ξεκίνησε το ταξίδι της στα ανοιχτά του Σαρωνικού κόλπου η τραυματισμένη φάλαινα

 


Χειμερινός κολυμβητής βούτηξε δίπλα στην τραυματισμένη φάλαινα στον Άλιμο  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 29.01.2022
Βρείτε μας
Στα ανοικτά του Σαρωνικού κολυμπάει πλέον η νεαρή φάλαινα.
Το απόγευμα του Σαββάτου (29/1) η μικρή φάλαινα καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος και ξεκίνησε να πλέει στα ανοιχτά του του Σαρωνικού κόλπου.
Μετά την τελευταία ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που χορηγήθηκε στο ζηφιό που σήμερα το πρωί έκανε την εμφάνισή του στην Σαλαμίνα.
Σε επαγρύπνηση θα παραμείνει τόσο το Λιμενικό Σώμα, όσο και το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, που σύμφωνα με ανακοίνωση του ενημέρωσε πως θα πραγματοποιούνται περιπολίες γύρω από το νησί για τα επόμενα 24ωρα, ώστε να σιγουρευτούν ότι το θαλάσσιο κήτος δεν θα ξαναχρειαστεί βοήθεια.
Η κατάσταση της υγείας του μικρού ζιφιού σύμφωνα με την καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Νατάσας Κομνηνού παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη και για αυτό εξειδικευμένοι κτηνίατροι χορήγησαν στο θηλαστικό ειδική φαρμακευτική αγωγή, αποτελούμενη από αντιβιοτικάκορτιζόνη και παυσίπονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ.Νετανιάχου: «Η κατάληψη του περάσματος της Ράφα ήταν σημαντική για την εξάλειψη της Χαμάς – Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη» «Αντικαταστήσαμε τις σημαίες της Χαμάς με ισραηλινές σημαίες» 07.05.2024 | 19:00

  Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι η κατάληψη της πλευράς της Γάζας στο πέρασμα της Ράφα ήταν ένα «σημαντικό β...