Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Έχετε τελειώσει πολιτικά - Πρακτικά στην κυβέρνηση κρατάει μόνο ο Φουρθιώτης

 


Αλέξης Τσίπρας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 30.01.2022
Βρείτε μας
Απόψε αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.
Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας για να τοποθετηθεί επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.
Αρχικά, έστειλε τις ειλικρινείς ευχές του για ταχεία ανάρρωση στην κυρία Μαριέττα Γιαννάκου που περνάει μια περιπέτεια και ευχήθηκε να είναι σύντομα ξανά στη Βουλή.
Στη συνέχεια, εξήγησε πως τρεις μέρες συζήτησης στη Βουλή απέδειξα, πόσο δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία.
Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι απέτυχε με τεράστιο κόστος για τον ελληνικό λαό, αλλά συμπεριφέρεται σαν να έχει πιστέψει την προπαγάνδα.
«Σαν να βρίσκεστε αλλού. Την κατασκευάζετε για να την καταναλώνουν οι πολίτες. Αλλά έχουν πάθει πια ανοσία. Κανένας σταθμός τηλεοπτικός δε μπορεί να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα από τους περαστικούς», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Οι πολίτες έχουν πάθει ανοσία στην προπαγάνδα, αλλά εσείς έχετε πάθει εθισμό στη διαστρέβλωση της αλήθειας», συμπλήρωσε και συνέχισε:
«Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, τότε ο πολιτικός αυτός έχει τελειώσει και απλά δεν το γνωρίζει ακόμα. Κύριε Μητσοτάκη έχετε τελειώσει πολιτικά, αλλά ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν, όπου όλα πηγαίνουν καλά γιατί έτσι λέει η κυρίαρχη ενημέρωση.Τελειώσατε όχι μόνο γιατί αποτύχατε σε όλα τα σημαντικά που διαχειριστήκατε, αλλά γιατί αυτή την ώρα συνεχίζετε το ίδιο βιολί μιας άθλιας επικοινωνίας. Πιστεύετε ότι δεν είστε εκλεγμένος πρωθυπουργός που λογοδοτεί στον λαό αλλά συμπεριφέρεστε ως πρίγκιπας».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αντί για το επιτελικό κράτος που υποσχέθηκε, η Νέα Δημοκρατία έχει φτιάξει επιτελικό χάος.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι, καθώς κάθε απάντηση της κυβέρνησης στην αξιωματική αντιπολίτευση αφορά στο Μάτι, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι για μικροκομματικά παιχνίδια, αλλά για σεβασμό και σεμνότητα.
«Ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση ήταν ο κ. Φουρθιώτης», τόνισε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στα μηνύματα που δημοσίευσε ο παρουσιαστής, τα οποία αντάλλαξε με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...