Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

«Στο σκαμνί» η κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας [LIVE]

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI



Με ομιλίες υπουργών και βουλευτών απ` όλα τα κόμματα συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η δεύτερη μέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που έχει στόχο να αποκαλύψει την πλήρη ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Με την πλάτη στο τοίχο η κυβέρνηση μετά το φιάσκο με τη διαχείριση της κακοκαιρίας. Βάλλεται πανταχόθεν, ακόμα και εντός του δικού της στρατοπέδου, για τη διαχείριση ενός φυσικού φαινομένου για το οποίο είχε προειδοποιηθεί μέρες νωρίτερα. Παράλληλα, η χώρα παρουσιάζει καθημερινά ένα πολύ υψηλό αριθμό θανάτων από την πανδημία, ενώ το ΕΣΥ είναι εξουθενωμένο και αποδυναμωμένο.

Με το «καλημέρα» της χθεσινής συνεδρίασης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δημήτρης Τζανακόπουλος, στόχευσε τον πρωθυπουργό ζητώντας «συγγνώμη από τον κύριο Μητσοτάκη που του χαλάμε άλλο ένα ανέμελο τριήμερο». 

Επιβλαβή για τον τόπο και την κοινωνία χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας εκ μέρους των βουλευτών που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας.

«Η συζητούμενη πρόταση δυσπιστίας δεν αφορά τους πολίτες» αλλά «είναι κίνηση απελπισίας και απόγνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας κατά την έναρξη της τριήμερης συζήτησης.

►«Διατέθηκαν 44 δισ. για την πανδημία, χωρίς δικαιοσύνη, προτεραιότητες και στόχους και γι΄ αυτό δεν έπιασαν τον ανάλογο τόπο. Αντί για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, γίνονται διευθετήσεις... Σήμερα, 30 μήνες μετά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ., την εγκαλούμε για τα απογοητευτικά στοιχεία στους οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες. Τα ελλείμματα αυξάνονται, το δημόσιο χρέος, το ιδιωτικό χρέος, οι υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους πολίτες. Τα εισοδήματα μειώνονται, η φτώχεια αυξάνεται και διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Τα μερίδια της αγοράς συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια, οι μικρομεσαίοι συρρικνώνονται και εντείνεται η αδικία στη φορολόγηση», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

► «Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι αυτή που προ πολλού ήρε την εμπιστοσύνη της στο παρασιτικό σύστημα Μητσοτάκη που μόνο δεινά και δυστυχία επιφυλάσσει στους πολλούς, προς όφελος των λίγων και της διαπλοκής», τόνισε κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας η Δώρα Αυγέρη και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την εγκληματικά διαχείριση της πανδημίας: «Κάθε μέρα χάνουμε, χάνεται ένα Μάτι. Κι έχετε το θράσος να μιλάτε; Και χθες είχαμε πάνω από 100 απώλειες. 23.200 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους, αλλά ούτε δακρύζει το μάτι σας, ούτε ιδρώνει το αυτί σας», σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και αναφέρθηκε στις διώξεις δημοσιογράφων και δικαστών, καθώς και στις σχέσεις Φουρθιώτη - Μαξίμου. 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...