Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η υπηρεσία υγείας των ΗΠΑ έχει «επίμονες ελλείψεις» στην απόκριση κρίσεων - παρατηρητής

 28 Ιανουαρίου 2022

2 λεπτά ανάγνωση
Ένας εργαζόμενος από το Κέντρο Οικογενειακής Υγείας του Σικάγο προετοιμάζει ένα αναμνηστικό εμβόλιο για τη νόσο του κοροναϊού (COVID-19) σε ένα McDonald's, καθώς η παραλλαγή του κοροναϊού Omicron εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, στο Σικάγο, Ιλινόις, ΗΠΑ, 21 Δεκεμβρίου 2021. REUTERS/Jim Vondruska

Ένας εργαζόμενος από το Κέντρο Οικογενειακής Υγείας του Σικάγο προετοιμάζει ένα αναμνηστικό εμβόλιο για τη νόσο του κοροναϊού (COVID-19) σε ένα McDonald's, καθώς η παραλλαγή του κοροναϊού Omicron εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, στο Σικάγο, Ιλινόις, ΗΠΑ, 21 Δεκεμβρίου 2021. REUTERS/Jim Vondruska

27 Ιανουαρίου (Reuters) - Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) έχει «επίμονες ελλείψεις» στην ικανότητά του να προετοιμάζεται και να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, προειδοποίησε η αμερικανική εποπτική αρχή του Κογκρέσου σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, επικαλούμενη ανησυχίες. από την πανδημία COVID-19.

Το HHS διατρέχει «υψηλό κίνδυνο» κακής διαχείρισης μιας μελλοντικής κρίσης, δήλωσε το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης (GAO), η ελεγκτική υπηρεσία του Κογκρέσου, σημειώνοντας ότι το τμήμα απέτυχε να εφαρμόσει ορισμένες συστάσεις που είχαν γίνει προηγουμένως για τη βελτίωση της απόκρισης της πανδημίας.

Ο GAO είπε στην έκθεσή του ότι πολύ πέρα ​​από την πανδημία, υπάρχουν διάφορες απειλές που υπογραμμίζουν την ανάγκη προετοιμασίας.

«Όσο καταστροφική κι αν ήταν η πανδημία του COVID-19, πιο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα, νέοι ιοί και κακοί παράγοντες που απειλούν να προκαλέσουν σκόπιμη βλάβη διαφαίνονται, καθιστώντας τις ελλείψεις που έχει εντοπίσει η GAO ιδιαίτερα ανησυχητικές», ανέφερε η έκθεση. «Το να μην είσαι επαρκώς προετοιμασμένος για μια σειρά έκτακτων καταστάσεων δημόσιας υγείας μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τον χρόνο και τους πόρους που απαιτούνται για την επίτευξη πλήρους ανάκαμψης».

Ως παράδειγμα έλλειψης ετοιμότητας από το HHS, ο GAO είπε ότι είχε προειδοποιήσει για ελλείψεις σε τεστ COVID-19 από τον Σεπτέμβριο του 2020 και στη συνέχεια συνέστησε τον Ιανουάριο του περασμένου έτους να αναπτύξει το HHS μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική δοκιμών.

Στην απάντησή του τον Μάιο του 2021, το HHS είπε στον φύλακα ότι θα παράσχει ένα έγγραφο που θα αναφέρει τα σχέδιά του. "Ωστόσο, μέχρι σήμερα, το HHS δεν έχει παράσχει αυτό το έγγραφο", ανέφερε η έκθεση του GAO.

«Η απάντηση του υπουργείου στην πανδημία του COVID-19 έχει επισημάνει τις μακροχρόνιες ανησυχίες που έχουμε εγείρει σχετικά με την ικανότητά του να εκτελεί τον ρόλο του ως ηγετικό ρόλο στην ομοσπονδιακή δημόσια υγεία και ιατρική ετοιμότητα και ανταπόκριση σε τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας», ανέφερε ο GAO.

Το HHS απάντησε σε δήλωση την Πέμπτη: «Μοιραζόμαστε την εστίαση και τον επείγοντα χαρακτήρα του GAO για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας που συμβαίνει μια φορά τον αιώνα και επιθυμούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά μια πανδημία αυτού του μεγέθους».

Η έκθεση ανέφερε συνεχή προβλήματα στον συντονισμό μεταξύ των φορέων δημόσιας υγείας και στη συλλογή δεδομένων επιτήρησης μολυσματικών ασθενειών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τον μεγαλύτερο επίσημο αριθμό θανάτων στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, με πάνω από 870.000 καταγεγραμμένους θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε πάνω από 72 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Reuters ανέφερε ότι ο GAO είχε προειδοποιήσει ότι το HHS φαινόταν απροετοίμαστο να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για το πρόγραμμα εμβολίων της χώρας για τον COVID-19, σύμφωνα με προσχέδιο έκθεσης του GAO. Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά από την Kanishka Singh στη Μπανγκαλόρ. Επιμέλεια: Leslie Adler

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...