Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Υποσχέσεις Σκρέκα για αποζημιώσεις σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα πάνω από 24 ώρες

 

Κώστας Σκρέκας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI



Αποζημιώσεις στα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περισσότερες από 24 ώρες λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» υποσχέθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αν και δεν αποσαφήνισε τι ποσά θα δοθούν ούτε ποια θα είναι η διαδικασία για τους δικαιούχους.

Χωρίς φυσικά να παραδεχθεί ευθύνες για τη δραματική κατάσταση που έξι μέρες μετά τη χιονοκαταιγίδα αντιμετωπίζουν ακόμη πολλά νοικοκυριά στην Αττική.

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, «δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια όταν νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα για μέρες, από το πέρασμα της κακοκαιρίας».

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις για τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος, ο Κώστας Σκρέκας είπε ότι έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν την ζημιά.

Πρόσθεσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθούν να βελτιωθούν και υποστήριξε ότι γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ. Υποστήριξε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση 4 εκατομμυρίων έξυπνων μετρητών, σημειώνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει ώστε να γνωρίζουν οι τεχνικοί πού ακριβώς υπάρχει βλάβη.

Σχετικά με τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι θα δοθεί και τον Φεβρουάριο. Είπε ότι η επιδότηση θα είναι ανάλογη της αύξησης που θα υπάρξει στην χονδρεμπορική. «Για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η AstraZeneca αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

  Το διδοσικό εμβόλιο της AstraZeneca | (AP Photo/Hassene Dridi)  ΕΥΡΩΠΗ   08.05.24 09:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link P...