Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Η αντίληψη Μητσοτάκη για την ερευνητική δημοσιογραφία και η απάντηση της Παπαδάκου

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI



Ο στριμωγμένος πολιτικά Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών, μετατόπισε χθες από το βήμα της Βουλής την επίθεσή του στη «σκευωρία» της Novartis και αναφερόμενος στις διώξεις των δημοσιογράφων απασφάλισε: « Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία αλλά συμμορία, αυτό δεν λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθεροδολοφονία!», είπε καταδικάζοντας δύο συναδέλφους που μέσω της ερευνητικής δημοσιογραφίας έφεραν στο φως της δημοσιότητας σημαντικές πτυχές του σκανδάλου.

Η απάντηση από τη Γιάννα Παπαδάκου δεν άργησε να έρθει. Μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, η δημοσιογράφος απάντησε στον πρωθυπουργό καταλογίζοντας του «πανικό».

Πού να ξέρουν αυτοί από ελευθεροτυπία , από ελευθερία της έκφρασης ! Από δημοσιογραφική έρευνα! Βρίσκονται σε πανικό για τις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες αντιδράσεις για τις διώξεις των δημοσιογράφων στην Ελλάδα και στην προσπάθειά τους να σωθούν προσφεύγουν σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις ακόμα και στη Δικαιοσύνη!».

Η Γιάννα Παπαδάκου σχολιάζει πως «το  πολιτικό τέλος τους έρχεται και το ξέρουν!» και έστρεψε το βλέμμα της στην αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και της Δικαιοσύνης.

Την οργισμένη αντίδραση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη αλλά και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Τα δύο στελέχη του κόμματος της Κουμουνδούρου καυτηριάζουν τις νέες δημόσιες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού την ίδια ώρα που σιωπά για τις αποκαλύψεις των σχέσεων της κυβέρνησής του με υπόδικους του χώρου των ΜΜΕ.

«Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά τη χώρα; Εσείς ή μήπως οι Φουρθιώτηδες;» ανέφερε χθες ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. φυσικά αναφερόταν στις τελευταίες εξελίξεις με τον υπόδικο παρουσιαστή. «Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε ένα υπόδικο παρουσιαστή;» ρώτησε τον πρωθυπουργό για να προσθέσει: «Πώς το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του νομοσχέδια της κυβέρνησης με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει ντελίβερι; ». 

Ακολούθως αναφέρθηκε στις εταιρείες- βιτρίνα του παρουσιαστή. «Το γνωρίζατε ή όχι; Σας ενημέρωσε ο κ. Βρούτσης; Γιατί το γνώριζε καλά και προς τιμή του προσπάθησε να το σταματήσει. Και μετά όλως παραδόξως αποχώρησε ο Βρούτσης και όχι ο Φουρθιώτης απ' το Μαξίμου».

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε επίσης στις εταιρείες του Φουρθιώτη πιστώθηκαν πάνω από 194. 000 ευρώ σε επιστρεπτέες προκαταβολές και ότι εγκρίθηκαν πάνω από 56.0000. Χρήματα που πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου του 21 και που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν για να δικαιολογήσουν τη χορήγηση δανείου στην E TV, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και ρώτησε: «Έχει διαβιβαστεί στην οικονομική εισαγγελία και από πότε; Και γιατί καθυστερεί;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...