Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ν. Καραθανασόπουλος: «Ο λαός να στοχεύσει τον πραγματικό υπεύθυνο»

 

EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ



«Με τις υποκριτικές συγγνώμες που ακούγονται και τις αποζημιώσεις εξαγοράς δεν συγκαλύπτονται οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1.

Όπως εξήγησε, μίλησε για «αποζημιώσεις εξαγοράς συνειδήσεων και συγκάλυψης» ως «προσπάθεια της κυβέρνησης γιατί όλες οι κυβερνήσεις έχουν αρνηθεί να αποζημιώνουν το 100% των καταστροφών και δίνουν ένα διχίλιαρο ή ένα πεντοχίλιαρο και ταυτόχρονα είναι πρόκληση όταν οι ίδιες κυβερνήσεις αποζημιώνουν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για «διαφυγόντα κέρδη» τους παραχωρησιούχους των οδικών αξόνων και της Αττικής Οδού και τους υπόλοιπους. Μπροστά σε αυτά τα σκανδαλώδη κίνητρα και προνόμια αποτελεί πρόκληση για το λαό αυτό το διχίλιαρο».

«Το αστικό κράτος είναι επιλεκτικό, ικανότατο να τσακίζει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να παραδίδει γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους και ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, στην εποχή του 21ου αιώνα που ζούμε» ανέφερε.

Σημείωσε, πως και τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι «οι προτεραιότητες του κράτους, όλων των κυβερνήσεων, αλλά και των τοπικών οργάνων, περιφερειακών και δήμων δεν είναι οι απαραίτητες υποδομές και μηχανισμοί για να παρεμβαίνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά, ώστε να μειώνουν τις επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων στη ζωή του λαού».

Επίσης, ανέδειξε ότι «οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν μπορούν να προστατεύσουν τη ζωή του λαού», σημειώνοντας ότι «η Αττική Οδός που είναι ένας σύγχρονος αλλά και πανάκριβος δρόμος, δεν έχει καμία τέτοια υποδομή, γιατί έχει κόστος. Το ίδιο ισχύει και σε άλλους αυτοκινητόδρομους που δεν έχουν ούτε αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία δεν έγιναν, επειδή είχαν κόστος».

«Το ίδιο ισχύει και για τον ιδιωτικοποιημένο - από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - σιδηρόδρομο που δεν μπορούσε να λειτουργήσει, όπως και ο Προαστιακός εν μέσω χιονιά» σημείωσε.

«Ο λαός να στοχεύσει τον πραγματικό υπεύθυνο, να πάρει την υπόθεση της προστασίας της ζωής στα χέρια του, γιατί «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» και να ανατρέψει με την πάλη του αυτές τις πολιτικές που επιδεινώνουν καθημερινά τις συνθήκες διαβίωσής του, κατέληξε ο Ν. Καραθανασόουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...