Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Δήμαρχος Β.Κέρκυρας: «Εκκενώνουμε τις Λούτσες – Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού» «Χρειαζόμαστε κι άλλη βοήθεια χθες επιχειρούσαν εναέρια 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα και σήμερα 1 ελικόπτερο και δυο αεροπλάνα»

 

Ο δήμαρχος της βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, την ώρα βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων του χωριού Λούτσες, που εδώ και λίγη ώρα έχει αρχίσει να εκκενώνεται, έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος έχει ζητηθεί επιπλέον εναέρια βοήθεια καθώς οι δυνατοί άνεμοι μεταφέρουν το πύρινο μέτωπο που αναζωπυρώθηκε από την περιοχή του Παντοκράτορα ολοένα και πιο κοντά στο χωριό Λούτσες.υτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δυο αεροπλάνα ενώ σημαντική είναι και η επίγεια βοήθεια:

“Χρειαζόμαστε κι άλλη βοήθεια χθες επιχειρούσαν εναέρια 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα και σήμερα 1 ελικόπτερο και δυο αεροπλάνα. Οι πιλότοι με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να μας σώσουν διότι έχει καπνό που δυσχεραίνει το έργο τους” λέει ο δήμαρχος βόρειας Κέρκυρας και προσθέτει:Εκκενώνουμε τις Λούτσες. Έχουμε ξεκινήσει και απομακρύνουμε τον κόσμο από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς. Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία και ο δήμος μας κάνουμε τα πάντα να σώσουμε το χωριό το οποίο κινδυνεύει. Όλοι κατευθύνονται προς Αχαράβη που υπάρχουν χώροι να υποδεχτούν τον κόσμο”.

Πίσω από την φωτιά της Κέρκυρας που ξέσπασε χθες στο βόρειο κομμάτι του νησιού ο δήμαρχος βλέπει εμπρησμό:

«Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού είναι αυτό που έχει ξεκινήσει από χθες με τις ταυτόχρονα έξι διαφορετικές εστίες και τα ξημερώματα τέσσερις καινούργιες. Μιλάμε για φωτιές που δεν είναι η μια κοντά στην άλλη, ώστε να πεις ότι μεταφέρθηκε από τoν αέρα ή τις κουκουνάρες. Είναι εστίες σε απόσταση 5 και 10 χιλιομέτρων. Κάποιοι θέλουν να μας κάψουν ζωντανούς. Γεννήθηκα εδώ και ξέρω σπιθαμή προς σπιθαμή τον τόπο».

Αν η φωτιά δεν οριοθετηθεί άμεσα τότε θα κινδυνέψουν κι άλλοι οικισμοί: «Εδώ είναι διάσπαρτα τα χωριά. Έχουμε 38 κοινότητες ο δήμος βόρειας Κέρκυρας με 120 οικισμούς. Στο κομμάτι που τώρα καίγεται έχουμε 30 οικισμούς. Καίγονται μεγάλες δενδρώδης εκτάσεις με στον Παντοκράτορα, της Ριτσόν, της Άνω Περίσιας, της Κασσιόπης, του Λευκίου. Ζητάμε κι άλλη βοήθεια αυτή την ώρα».Newsroom | email: info@pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου