Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Πύρινη λαίλαπα στο Βόλο - Μέτωπα αναζωπυρώσεων σε Ρόδο και Κάρυστο

 



Η Μαγνησία στον ζοφερό χάρτη με τα άνισα μέτωπα. Όλες οι εξελίξεις για τις πυρκαγιές. Συνεχής ενημέρωση
  • «Μάχη» με τις φλόγες στην Μαγνησία, ενώ οι φλόγες μπήκαν στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου
  • Πέντε συνολικά τα θύματα, καθώς απανθρακωμένοι βρέθηκαν μία γυναίκα με κινητικά προβλήματα στο τροχόσπιτό της και ο κτηνοτρόφος που προσπαθούσε να σώσει τα ζωντανά του
  • Για δέκατη μέρα συνεχίζονται οι πυρκαγιές στην νότια Ρόδο. Στην περιοχή του Αντιά της Εύβοιας επικεντρώνεται η πυροσβεστική
  • Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε στη Κηφισιά. Βελτιωμένη εικόνα στην Κέρκυρα. Τέλος τα μέτωπα σε Λαμία και Τιθορέα


 

Σε λεωφορεία οι επιβάτες τρένων

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 11574 (Λάρισα-Βόλος) και 11575 (Βόλος-Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία, λόγω της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την Hellenic Train.

Δύο μέτωπα στο Βόλο

Στο Βόλο αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο μέτωπα ένα βόρεια της πόλης και ένα προς το παραλιακό κομμάτι προς Νέα Αγχίαλο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ από τα πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν από αέρος 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά σε εταιρία ανακύκλωσης

Σε εξέλιξη φωτιά σε εταιρία ανακύκλωσης πάνω από την εξωτερική περιφερειακή, στο ύψος των διοδίων Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι φλόγες καίνε ανακυκλώσιμα υλικά στον αύλειο χώρο της επιχείρησης, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.

Φωτιά στην Κηφισιά, τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί σήμερα στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά στο τέρμα της οδού Στρατηγού Μακρυγιάννη στην Κηφισιά σε δασική έκταση, αλλά κοντά σε σπίτια. 

Το μέτωπο τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 42 πυροσβέστες, 10 οχήματα με 4 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές.

Κόλαση επί της γης στη Μαγνησία - Μαζικές εκκενώσεις

Ολονύχτιος εφιάλτης στη Μαγνησία από πυροσβέστες και εθελοντές για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Βελεστίνο. Λίγο μετά τις 1:30 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του οικισμού Μελισσάτικα να εκκενώσουν την περιοχή προς το Βόλο. 

Στην συνέχεια στις 05:30 τα ξημερώματα με νέο μήνυμα της η Πολιτική Προστασία ζήτησε την εκκένωση των περιοχών Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια. Λίγο αργότερα, στις 5:46 εστάλη και νέο 112 για τις περιοχές Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος.

Aναζωπυρώσεις ξανά και στην Κάρυστο 

Στην Κάρυστο οι προσπάθειες της πυροσβεστικής έχουν επικεντρωθεί στην περιοχή του Αντιά, ενώ παράλληλα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πλησίον του Πλατανιστού.

Για δέκατη μέρα η «μάχη» στη Ρόδο, δύο μέτωπα αναζωπυρώσεων

Σε εξέλιξη βρίσκεται, για δέκατα ημέρα, η πυρκαγιά στη Ρόδο, όπου σημειώθηκαν μικρές αναζωπυρώσεις κοντά στο Γεννάδι και στο Βάτι, όπου εστιάζεται το μεγάλο έργο πυροσβεστών και εθελοντών.

Στην διάρκεια της νύχτας στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου δόθηκε η  «μάχη» από τις δυνάμεις, που κατάφεραν να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς.

Ακόμα μία εφιαλτική νύχτα - Βελτιωμένη εικόνα σε Κέρκυρα και Φθιώτιδα

Άνιση μάχη με τις φλόγες έδωσαν για μία ακόμα νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Βελτίωση δείχνουν τα μέτωπα στην Κέρκυρα όπου η φωτιά είναι σε ύφεση και εξελίσσεται με διάσπαρτες εστίες.  

Καλύτερη είναι η εικόνα στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Κάστρο Λαμίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν είχε ιδιαίτερη ένταση κατά τις βράδυνες ώρες ωστόσο υπάρχουν κάποιες εστίες διάσπαρτες, σε αγροτικά σημεία όπου υπάρχουν ελιές.

Σχετικά με την φωτιά στο Αίγιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζεται εικόνα ύφεσης, και αν και υπήρχαν μικρές αναζωπυρώσεις μέσα στην ημέρα σε δύσβατα σημεία, ήταν όλες εντός της περιμέτρου και αντιμετωπίστηκαν. Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές που ξέσπασε χθες σε Τιθορέα Φθιώτιδας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού.

Σήμερα η κηδεία του ανθυποσμηναγού - Πέντε τα θύματα

Σήμερα η κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη στο Κιλκίς, αύριο του σμηναγού Χρήστου Μουλά στα Χανιά. Τα θύματα ανέρχονται σε πέντε, καθώς μία γυναίκα με κινητικά προβλήματα βρέθηκε χθες απανθρακωμένη στον οικισμό Χοροστάσι μέσα στο τροχόσπιτο, όπου έμενε λίγα μέτρα από την παραλία.

Κοντά στο όχημα βρέθηκε άντρας με σοβαρά εγκαύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον σύζυγό της, ο οποίος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Απανθρακωμένος βρέθηκε χθες ο κτηνοτρόφος, που προσπαθούσε να σώσει τα ζωντανά του στον Αγιο Γεώργιο Φερών.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

 

Mπήκαν στις πόλεις οι φωτιές

Συνολικά 400.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...