Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Καθημερινή ενημέρωση

 

Reuters Reuters

Καθημερινή ενημέρωση

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο έχει παίξει έναν «απολύτως συντριπτικό» ρόλο στους ακραίους καύσωνες και ρίχνουμε μια ματιά στον αντίκτυπο των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα , την Ιταλία , την Αλγερία και τον Καναδά .

Επιπλέον, γιατί η απόφαση του Μασκ να μετονομάσει το Twitter ως X θα μπορούσε να είναι περίπλοκη νομικά .

Του Έντσον Κάλντας

Τα κορυφαία νέα της ημέρας

Ο Roberto Klarich από τον Καναδά δροσίζεται σε ένα σιντριβάνι κοντά στο Πάνθεον, στη Ρώμη, 19 Ιουλίου 2023. REUTERS/Guglielmo Mangiapane/File Photo

ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΑΛΛΟΥ-ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ

  • Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πρόκειται να αρχίσει να ψηφίζει αυτή την εβδομάδα για μια σειρά νομοσχεδίων δαπανών που στοχεύουν σε στόχους πολιτιστικού πολέμου, φέρνοντάς την σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γερουσία υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών και αυξάνοντας τις πιθανότητες για κλείσιμο της κυβέρνησης τον Οκτώβριο.
  • Ο «Major E» υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό για 13 χρόνια. Σήμερα απεργεί και ο εθελοντής έφεδρος. Μιλάει στο Reuters World News για τη διχασμένη του κατάσταση. Έχουμε επίσης έναν εξηγητή σχετικά με τη δικαστική αναθεώρηση στο Ισραήλ και γιατί προκαλεί αναταραχή.
  • Η ισπανική υπηρεσία ναυτικής διάσωσης ανακοίνωσε ότι διέσωσε ένα σκάφος κοντά στο νησί Γκραν Κανάρια που μετέφερε 84 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, ένας από τους οποίους πέθανε. Οκτώ από τους μετανάστες, οι οποίοι ήταν όλοι άνδρες εκτός από μία γυναίκα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Επιχειρήσεις & Αγορές

  • Οι φανφάρες γύρω από τη «Barbie» θα μπορούσαν να εκτινάξουν τις πωλήσεις της εμβληματικής κούκλας Mattel από την ύφεση ενός έτους, αλλά η Wall Street πιστεύει ότι το πάρτι στο ροζ θα είναι βραχύβιο. Ενώ η Mattel θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αύριο, οι αναλυτές λένε ότι η ώθηση από τις πωλήσεις της Barbie θα είναι πιο έντονη το τρίμηνο που λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου πριν μειωθεί.
  • Η απόφαση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ να μετονομάσει το Twitter σε X θα μπορούσε να είναι περίπλοκη νομικά: εταιρείες όπως η Meta και η Microsoft έχουν ήδη δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ίδια επιστολή. Το X χρησιμοποιείται τόσο ευρέως και αναφέρεται σε εμπορικά σήματα που είναι υποψήφιο για νομικές αμφισβητήσεις .
  • Σε περισσότερες ειδήσεις τεχνολογίας, το Spotify αύξησε τις τιμές για τα premium σχέδιά του σε πολλές χώρες, καθώς η εταιρεία ροής μουσικής προσπαθεί να ενισχύσει την κερδοφορία σε μια αβέβαιη οικονομία. Η εταιρεία κινήθηκε τους τελευταίους μήνες για να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους με εκατοντάδες απολύσεις και μια αναδιάρθρωση της μονάδας podcast.
  • Η Unilever ξεπέρασε τις υποκείμενες προβλέψεις για την αύξηση των πωλήσεων αφού αύξησε ξανά τις τιμές για να αντισταθμίσει το υψηλότερο κόστος, ενισχύοντας τις μετοχές της εταιρείας παραγωγής του σαπουνιού Dove και του παγωτού Ben & Jerry. Η βρετανική εταιρεία ανέφερε αύξηση 7,9% στις υποκείμενες πωλήσεις για το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών για 6,4%.
  • Οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι αποκάλυψαν νέες κατηγορίες κατά της JPMorgan για τους δεσμούς της τράπεζας με τον πρώην πελάτη Τζέφρι Έπσταϊν, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών που συζητούσαν πώς ο ατιμασμένος αείμνηστος χρηματοδότης περικυκλώθηκε με «νυμφέτες». Η τράπεζα αντέδρασε ότι η περιοχή ήταν επίσης υπεύθυνη που επέτρεψε τη σεξουαλική κακοποίηση του Έπσταϊν.

Γραφικό: Μάχη με τις πυρκαγιές του Καναδά

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν εύκαμπτους σωλήνες για να σβήσουν τα hotspot σε μια πυρκαγιά που καίει κοντά στο Vanderhoof, British Columbia, 13 Ιουλίου 2023. REUTERS/Jesse Winter

Κατά τη διάρκεια μιας μέσης περιόδου πυρκαγιών στον Καναδά, θα καούν 24.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης. Φέτος είναι διαφορετικό. Τετραπλάσια γη έχει καεί.

  • Το γραφικό μας δείχνει πώς οι πυρκαγιές του Καναδά καίνε γη με ρυθμό ρεκόρ.

Και τελικά...

Ο Evald Krnic, ένας δύτης από το Μαυροβούνιο, πηδά από μια γέφυρα κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού στον ποταμό White Drin στο Κοσσυφοπέδιο, 23 Ιουλίου 2023. REUTERS/Fatos Bytyci

Με τα χέρια απλωμένα σαν φτερά πουλιού στο παραδοσιακό «στυλ του χελιδονιού», ο Έβαλντ Κρνιτς βούτηξε πάνω από 20 μέτρα από μια γέφυρα στο νότιο Κοσσυφοπέδιο στον κρύο ποταμό Λευκό Ντριν. «Δεν πηδάς απλώς, αλλά πετάς», είπε στο Reuters μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον διαγωνισμό καταδύσεων γέφυρας, μια ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται τα τελευταία 73 χρόνια και προσελκύει ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...