Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

«Μάχη» με την πυρκαγιά στη Χίο, προληπτικές εκκενώσεις οικισμών

 πυροσβεστικό ελικόπτερο

Φωτογραφία αρχείου | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ ILIALIVE.GR

 

Βελτιωμένη εικόνα χάρη στην ολονύχτια «μάχη» των πυροσβεστών στη φωτιά, που προκλήθηκε από τροχαίο

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στη Χίο για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, που εκδηλώθηκε χθες βράδυ, εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ανέμων αλλά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Η φωτιά έκαψε μεγάλη δασική έκταση με κατεύθυνση προς την περιοχή Αψιλές, η οποία και πάλι είχε καεί σε μεγάλη πυρκαγιά το 2011, και διασπάστηκε σε πολλά μέτωπα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν πλέον σε δασική έκταση στην περιοχή Διευχά Χίου, ενισχύθηκαν, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται άμεσα προς ώρας κάποιος οικισμός αλλά εστάλη προληπτικά μήνυμα μέσω του 112 στη 1 τη νύχτα στους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κινηθούν προς Βολισσό.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, η φωτιά προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα στον κόμβο του χωριού Κατάβαση. Ο οδηγός συνελήφθη, κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 
Συνολικά επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...