Σάββατο 29 Ιουλίου 2023

 

Α. Κτενά: Καμία εμπιστοσύνη του λαού στο αστικό κράτος που είναι διαχρονικά εχθρικό απέναντί του, ο λαός σώζει τον λαό

«Εδώ και δύο εβδομάδες ο λαός μας σε όλη τη χώρα, στην Αττική, στη Ρόδο, στη Νέα Αγχίαλο βιώνει τα αποτελέσματα μιας εγκληματικής πολιτικής που έχει να κάνει με τον ίδιο τον τρόπο που το αστικό κράτος, "επιτελικό" ή όχι, αντιλαμβάνεται την προστασία της ζωής, της περιουσίας, αυτού που λέμε του λαού» επισήμανε η Αφροδίτη Κτενά βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1.

«Είδαμε τραγικές ελλείψεις σε πόρους και σε ανθρώπους - χιλιάδες τα κενά στην Πυροσβεστική - είδαμε την εγκληματική ΠΝΠ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή που μεταφέρει ανθρώπους από την Πυροσβεστική για να στελεχώσουν το ΕΚΑΒ που επίσης καταρρέει και είδαμε τα αποτέλεσματά του μέσα στην τουριστική περίοδο και τα βλέπουμε συνέχεια» είπε, προσθέτοντας «την ίδια στιγμή βλέπουμε και την επιχείρηση έξωσης στα Πατήσια όπου εκεί αντέδρασε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός με ΜΑΤ και πυροσβεστικά οχήματαγια να εμποδίσει τον κόσμο να πάει να συμπαρασταθεί στη γυναίκα εναντίον της οποίας έκαναν έξωση, την ώρα που καιγόταν, κυριολεκτικά, η χώρα».

«Αυτό είναι στρατηγική επιλογή του πως και που διατάσσεις τους κρατικούς πόρους και πως σχεδιάζεις τη λειτουργία αυτού του κράτους και γι' αυτό θεωρούμε ότι δεν είναι απάντηση η παραίτηση οποιουδήποτε υπουργού» τόνισε.

«Οι πυρκαγιές στη χώρα και η κατάρρευση του συστήματος Υγείας είναι παλιά ιστορία, με κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα άλλη μια φορά βλέπουμε να ρίχνει η Περιφέρεια τις ευθύνες στους Δήμους, η κυβέρνηση στους Δήμους» σημείωσε η κυρία Κτενά, προσθέτοντας ότι «αν είσαι κράτος που πραγματικά θέλει να χρησιμοποιήσει τους δημόσιους πόρους με αποτελεσματικό τρόπο σχεδιάζεις και μηχανισμούς επιτήρησης και ξέρουμε ότι τέτοιοι μηχανισμοί υπάρχουν γιατί χρησιμοποιούνται όταν πρόκειται, για παράδειγμα, για τα φορολογικά έσοδα».

«'Αρα», τόνισε, «δεν είναι ένα κράτος που δεν μπορεί να το κάνει. Επιλέγει που θα το κάνει και που όχι. Αυτό για εμάς συνιστά εγκληματική πολιτική».

Με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αττική και στη Ν. Αγχίαλο, η κυρία Κτενά αναφέρθηκε στην πιθανότητα μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος.

Όπως εξήγησε, στο Θριάσιο η φωτιά έφθασε «μια ανάσα» από τη βιομηχανική περιοχή Ασπροπύργου και τη χωματερή της Φυλής και σημείωσε ότι «έτσι και γίνει ατύχημα εκεί θα ζήσουμε τραγωδία».

«Μέχρι σήμερα παρότι έχουμε προειδοποιήσει ξανά και ξανά δεν έχει γίνει κανένας σχεδιασμός. Το ίδιο είδαμε και στη ΒΙ.ΠΕ Λαμίας και στη Ν. Αγχίαλο όπου ζήσαμε και αυτό το ασύλληπτο με τις εκρήξεις. Εκεί είδαμε και την αδυναμία του κράτους να εκκενώσει τον κόσμο, καθώς η απομάκρυνση του κόσμου προς ασφαλή μέρη έγινε πρωτίστως με την εθελοντική παρουσία πολιτών που αυτοοργανώνονταν» είπε.

Η κυρία Κτενά είπε ότι το ΚΚΕ δεν ασκεί μικροκομματική κριτική στις κυβερνητικές πρακτικές, τονίζοντας «αυτό που λέμε είναι ότι ο λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος που διαχρονικά είναι εχθρικό απέναντί του».

«Ο λαός σώζει τον λαό και φάνηκε αυτό στις τελευταίες πυρκαγιές όπου τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πρωτοστάτησαν στην οργάνωση και στην υποστήριξη της προσπάθειας να σβήσουν οι πυρκαγιές και να σωθεί ο κόσμος» υπογράμμισε καταλήγοντας στην παρέμβασή της η Α. Κτενά.

 

Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...