Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ο Βορίδης επαναφέρει τα σενάρια περί Τούρκων πρακτόρων εμπρηστών

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI



Με τη χώρα να βρίσκεται στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης βάζει «Τούρκους πράκτορες» στο κάδρο των εμπρηστών. 

Ουσιαστικά, ο κυβερνητικός αξιωματούχος επαναφέρει τα σενάρια που διακινούνται εδώ και χρόνια περί «τουρκικού δαχτύλου» και έχουν ακουστεί τόσο στις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, όσο και κατά την τελευταία δεκαετία, στις φωτιές σε νησιά του Β.Α. Αιγαίου (Χίο, Σάμος κ.ά). 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο newsbomb.gr, ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρώτα από όλα γίνεται μία προσπάθεια να διαπιστωθεί το κατά πόσον υπάρχουν εμπρησμοί και να συλληφθούν οι εμπρηστές. Ξέρω ότι έχουν υπάρξει ορισμένες συλλήψεις αυτήν την περίοδο και φαίνεται ότι αυτό αφορά και στη Ρόδο. Τώρα το αν είναι Τούρκοι πράκτορες που βάζουν φωτιές ή είναι κτηνοτρόφοι ή κάποιος που είναι μανιακός και παράφρων εμπρηστής, γιατί του αρέσει να βλέπει φωτιές αυτό δεν μπορώ να το αξιολογήσω. Ξέρω ότι απασχολεί την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών».

Σημείωσε επίσης πως «Κακά τα ψέματα, σε πολύ μεγάλες δασικές εκτάσεις η αστυνόμευσή τους με τέτοια πληρότητα που να αποκλείει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια είναι τιτάνιο έργο, μού φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο», για να προσθέσει πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι «υπήρξε σχέδιο εμπρησμού ή ότι είναι τυχαία περιστατικά αμέλειας που οδήγησαν σε εμπρησμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κόσμος 09.05.2024 - 10:13 Το τέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών - Σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO: Άνοιγουν το δρόμο στο σκέτο “Μακεδονία

Το VMRO – DPMNE είχε αντιταχθεί με σφοδρότητα στη Συμφωνία των Πρεσπών  - Παρακολουθεί η Αθήνα  Σ αρωτική νίκη, η οποία είναι πιθανό να το ο...