Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Σεβασμός στις θυσίες των Ελλήνων

Σεβασμός στις θυσίες των Ελλήνων

mitsotakis.jpg

Κυριάκος ΜητσοτάκηςEUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Χθες η Ν.Δ. προχώρησε σε αυτό που είχε προαναγγείλει ο αρχηγός της κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Κατέθεσε τροπολογία για να μην περικοπούν οι συντάξεις από το νέο έτος. Γιατί το έκανε;
Θέλει πραγματικά να μην περικοπούν, ό,τι κι αν αυτό σημαίνει, ή πρόκειται για μια κίνηση ψηφοθηρίας και εντυπωσιασμού;
Για να υπάρχει πλήρης εικόνα του θέματος, θυμίζουμε πως η Ν.Δ. δεν είναι ενάντια στα μνημόνια και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά.
Επισήμως -και μέσω του αρχηγού της- έχει δηλώσει πως θα τηρήσει, εφόσον γίνει κυβέρνηση, τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα διεθνώς και έναντι των δανειστών.
Ο αντιπρόεδρός της, κ. Κ. Χατζηδάκης, επιβεβαίωσε τα προαναφερόμενα, δηλώνοντας στη Βουλή, στον επίτροπο Μοσκοβισί, ότι το κόμμα του έχει λάβει υπόψη του στο πρόγραμμά του τις περικοπές των συντάξεων.
Και ο κ. Μητσοτάκης επέπληξε τον Ευρωπαίο επίτροπο επειδή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το μέτρο των περικοπών των συντάξεων. Του ζήτησε μάλιστα να είναι προσεκτικός σε αυτά που λέει, σεβόμενος τις θυσίες των Ελλήνων.
Κατανοούμε πλήρως τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση όταν αντιλήφθηκε ότι είναι πιθανό η κυβέρνηση να πετύχει την άρση των περικοπών με τη συμφωνία των θεσμών.
Μια τέτοια εξέλιξη ανατρέπει το αφήγημά της, καθώς επιθυμία της είναι να πάει η χώρα σε εκλογές κάτω από το βάρος μέτρων που οι δανειστές απαίτησαν και η κυβέρνηση τα δέχτηκε.
Θα τα φορτώσει, τότε, όλα στον κυβερνητικό συνασπισμό και θα ξεμπερδέψει. Ασφαλώς αυτό δεν λέγεται πολιτική αντιπαράθεση προγραμμάτων και αρχών. Λέγεται λαϊκισμός και δημαγωγία.
Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο. Θέλει όντως η Ν.Δ. να ψηφιστεί η τροπολογία τηςΑν το θέλει, αυτό θα είναι ενάντια στη θέληση των δανειστών και χωρίς συνεννόηση μαζί τους. Αρα θα είναι μονομερής ενέργεια.
Επιθυμεί η Ν.Δ. μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς; Αν το επιθυμεί, ας το πει ανοικτά. Αν δεν το επιθυμεί, ας εξηγήσει γιατί κατέθεσε την τροπολογία.
Σε κάθε περίπτωση ας σεβαστεί τις θυσίες των Ελλήνων, αντί να παίζει με αυτές.
Έντυπη έκδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T614kb