Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Διαδηλωτές στη Γαλλία απέκλεισαν την πρόσβαση σε τρεις δεξαμενές καυσίμων


Διαδηλωτές μπροστά από δεξαμενή της Total στη Γαλλία

Διαδηλωτές στη Γαλλία απέκλεισαν την πρόσβαση σε τρεις δεξαμενές καυσίμων

© AFP 2018 / Philippe Huguen
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Την πρόσβαση σε τρεις δεξαμενές καυσίμων απέκλεισαν διαδηλωτές στη Γαλλία, ενώ μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται κατά της αύξησης της τιμής βενζίνης και πετρελαίου.
Διαδηλωτές στη Γαλλία απέκλεισαν την πρόσβαση σε δύο δεξαμενές καυσίμων της Total, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η μία δεξαμενή βρίσκεται στη Βερν, κοντά στη βορειοδυτική πόλη Ρεν, και η άλλη στη Φος-συρ-Μερ, στον νότο της Γαλλίας, ενώ και οι δύο ελέγχονται από την Total, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.
Διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση και σε μία τρίτη δεξαμενή στη Λα Ροσέλ, η οποία όμως ανήκει εν μέρει μόνο στην Total, εξήγησε ο εκπρόσωπος.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν εξαιτίας της αύξησης των τιμών των καυσίμων. Παρότι η τιμή του ντίζελ έχει αυξηθεί κατά περίπου 23% και η τιμή της βενζίνης κατά 15% το 2018, μία επιπλέον αύξηση αναμένεται να συμβεί την 1η Ιανουαρίου.
Οι κινητοποιήσεις των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων» έχουν ξεκινήσει από τις 17 Ιανουαρίου, ενώ πάνω από 400 άτομα έχουν τραυματιστεί. Η ονομασία «κίτρινα γιλέκα» προήλθε από το χρώμα των γιλέκων που είναι υποχρεωμένοι να έχουν οι οδηγοί στα οχήματά τους σε περίπτωση ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ: Οκτώ νεκροί από τρομοκρατική επίθεση ενόπλων στη Γιάφα – Αναφορές για άλλη τρομοκρατική επίθεση σε ξενοδοχείο κοντά στο Τελ Αβίβ

  ΦΩΤΟ REUTERS Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλων τρομοκρατών σήμερα (1/10/24) το απόγευμα στη Γιάφα, στα νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα...